NL

10 x leuke koffiespots in Groningen

zondag 20 september 2020 4 minuten leestijd

10 x leuke koffiespots in Groningen
Foto: Pexels

Je dag goed starten met een lekkere bak koffie? Groningen heeft veel verschillende koffietentjes, in deze blog vindt je 10 leuke koffiespots waar je je dag goed kunt beginnen of terecht kunt om bijvoorbeeld te studeren of te werken.

Masmas

Groningen is een bruisende studentenstad, in Masmas zie je dan ook veel studenten hun huiswerk doen. Deze espressobar is een fijne plek om te studeren als je geen zin hebt om naar de UB te gaan. Masmas heeft goede koffie, een gezellige plek om te ontspannen en te werken.

Foto: Cappuvino

Cappuvino

Met een prachtig uitzicht op de Vismarkt is Cappuvino een koffiespot die je niet mag missen. Naast drie verdiepingen is er ook een dakterras te vinden. Cappuvino heeft een gezellige en elegante uitstraling en je kunt er terecht voor een combinatie van koffie, jazz en wijn. Het café heeft zijn eigen exclusieve koffiemerk, uniek van smaak, eerlijk en biologisch. Naast koffie kun je er ook genieten van de verse huisgemaakte gebakjes en taartjes.

Foto: Simon Levelt

Simon Lévelt Café

Dit familiebedrijf bestaat al 200 jaar en is vooral bekend van hun kwaliteitskoffie en zorg voor mens en milieu. Je kunt er lekker koffie drinken in de gezellige oude binnenstad aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Tegenover het café kun je in de winkel producten kopen voor thuis.

Spaak Koffie & Koers

Spaak is een unieke koffiezaak. Ze serveren er koffie en lunch, daarnaast draait alles bij Spaak om fietsen. Zo repareren en verkopen ze er ook fietsen. Het is een plek voor wielrenners en koffieliefhebbers. De koffie wordt lokaal gebrand bij de Groningse microbranderij Koffiestation. Bij Spaak kun je wielerkoersen kijken, je fiets laten repareren en fietsonderdelen kopen. Daarnaast worden er wekelijks groepsritten georganiseerd voor wielrenners.

Foto: Spaak

Pure Groningen

In het hart van de stad, aan de gezellig Vismarkt, biedt Pure heerlijke koffie en thee met zoete hapjes. Pure is een trendy café, dat zich onderscheidt in stijl, kwaliteit en imago. De koffie is biologisch verbouwd en komt uit verschillende landen.

Bartista

Lopend vanaf het Hoofdstation naar de binnenstad kom je langs Bartista. Een kleinschalige, frisse koffiespot met een inrichting waarin veel hout en groen is verwerkt. In de zomer kun je ook plaatsnemen aan de tafeltjes buiten. Bartista is een ideaal startpunt voor een bezoek aan Groningen met lekkere koffie.

Foto: Pure Groningen

P.S. koffie, thee en taart

Naast het Harmoniegebouw is P.S. koffie, thee en taart te vinden, hier draait echt alles om goede koffie. Je voelt je meteen relaxed in de kleurige inrichting. Je kunt hier in een fijne sfeer gezellig een kopje koffie drinken. Naast goede koffie  hebben ze ook keuze uit taarten, high tea, ontbijt en broodjes.

Favolosa

Favolosa zit ingeklemd tussen de Herestraat en de Vismarkt. Je hebt dus aan de ene kant uitzicht op de Herestraat en naar de andere kant de Vismarkt. Een leuke spot om even te zitten en bij te komen van je dag. Binnen is het gezellig en sfeervol. Je kunt hier werken, een boek lezen of gezellig een kopje koffie drinken.

Palazzo coffee

Van hartjes tot zwaantjes, de barista’s van Palazzo voorzien je van de mooiste latte art. Je kunt in de mooie Zwanestraat lekker genieten van een kop koffie. Als het mooi weer is kun je in de zon zitten op het terrasje. Je kunt bij Palazzo ook terecht voor lunch.

Foto: Diepzeekonijn

Forum bar NOK

Helemaal bovenin het Forum op de tiende verdieping is NOK te vinden, een unieke horecagelegenheid met een panoramisch uitzicht over de stad en het ommeland. Alleen vanwege het uitzicht is het al de moeite waard om naar de tiende verdieping te gaan. Drink er een heerlijk koffie met subliem uitzicht over de mooie stad Groningen!


Benieuwd wat er nog meer in Groningen te vinden is op het gebied van koffie, thee en lunch? Bekijk alle door ons uitgelichte locaties.

Anastasia de Bruijn

Dit artikel is geschreven door Anastasia de Bruijn

Anastasia woont sinds 2018 in Groningen en was meteen een groot fan van de stad. Ze volgt de studie marketing & communicatie en brengt je op de hoogte van alle activiteiten en trends in Groningen.

Lees ook