NL

Bezoek het Groninger Museum virtueel

donderdag 9 april 2020 2 minuten leestijd

Bezoek het Groninger Museum virtueel
Foto: Marketing Groningen

Een bezoek aan een museum zit er momenteel helaas niet in door de maatregelen rondom het Corona-virus. Toch is het mogelijk om het Groninger Museum te bezoeken. Een aantal grote musea stellen hun museum namelijk online ter beschikking, zodat je vanaf je eigen bank nog steeds kan genieten van kunsttentoonstellingen.

Ook het Groninger Museum zit niet stil en verwelkomt je nog steeds graag, maar dan wel online. In een virtuele tour kan je verschillende tentoonstellingen in het museum bekijken, zoals de vaste tentoonstellingen en de druk bezochte tentoonstelling van Chihuly uit 2018/2019.

Chihuly is een Amerikaanse kunstenaar gespecialiseerd in kunstinstallaties van glas. In de tentoonstelling zie je de creatieve mogelijkheden van glas, met kleurrijke kunstwerken van 2o centimeter tot wel 2 meter hoog.

Foto: Wim van Essen

Naast visueel beeld bevat de virtuele tour ook audiofragmenten, muziek, video’s, tekstbordjes, zaalteksten, kijkvragen, weetjes en ook leuke opdrachten voor kinderen. Tijdens de tour heb je alle tijd om een kunstwerk te bekijken en word je door niets of niemand gehinderd, ideaal dus.

Ben je liever zelf creatief bezig? Laat deze tour dan niet links liggen en bezoek het virtuele museum om inspiratie op te doen voor je eigen kunstwerken. Inspiratie opdoen was nog nooit zo gemakkelijk.

Het virtuele Groninger Musuem bezoek je hier. Op zoek naar meer inspiratie voor wat je verder thuis kan doen? Neem dan een kijkje bij onze tips om thuis productief te blijven.

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook