NL

7 x Vintage shoppen in Groningen

vrijdag 28 februari 2020 3 minuten leestijd

7 x Vintage shoppen in Groningen
Foto: Stella Dekker (Marketing Groningen)

Waarom nieuw kopen, als er winkels vol met toffe kleding uit de jaren 60 hangt. Groningen zit vol met vintage en tweedehands winkels. Het is niet alleen duurzaam, maar je voelt je net een tijdreiziger tussen alle vintage spullen.

Winkels

Maar waar koop je vintage items? Gewoon in Groningen! Bij bijvoorbeeld Viva! Vintage. De naam zegt het al, Viva! Vintage verkoopt vintage kleding uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De winkel is pas net geopend door eigenaresse Joyce. Joyce heeft een passie voor vintage en fotografie. Met deze creativiteit weet ze precies hoe ze de moderne winkel moet inrichten. Neem ook eens een kijkje op het Instagram account van Viva! Vintage.

Foto: Viva! Vintage

Een andere tweedehands kledingwinkel in Groningen is Onder de Linde. Onder de Linde vind je in de Steentilstraat. Eigenaresse Agnes opende de winkel in 2013, een winkel waar kunst en vintage samen komen. Onder de Linde biedt een onderdak aan kunstenaars en tweedehands kleding. Agnes verkoopt unieke vintage kleding, schoenen, accessoires en zelfs meubels.

De zusjes van Stardust geven je naast goede kleding inspiratie ook de kans om vintage kleding te kopen in hun winkel Stardust. Het aanbod in de winkel bestaat uit vintage, nieuwe items maar ook remade items om zo de perfecte outfit te creëren.

Foto: Stardust

Aan het Damsterdiep vind je FIND. Eigenaren Mieke en Simone staan bekend om hun eerlijke en goede advies. In de winkel vind je tweedehands kleding van kwaliteit in allerlei soorten en maten. Mieke en Simone zorgen er voor dat de winkel er altijd tip top uitziet met een wisselende etalage, waar jij  je inspiratie uit kan halen.

Ook bij Vintage Island kan je tweedehands items winkelen. Ze hebben een grote collectie aan spijkerbroeken, truien en overhemden in verschillende kleuren. Vintage Island ligt op een steenworp van de andere vintage winkels.

Foto: Vintage Island

Evenementen

Wie zegt dat winkelen geen sport is, heeft het mis. Vooral vintage shopping is zoeken naar een naald in een hooiberg, totdat je het perfecte kledingstuk vindt. Gelukkig helpt Groningen je een beetje met evenementen zoals VINO KILO en Klein Berlijn.

VINO KILO is een terugkerend evenement dat in heel Europa wordt georganiseerd. Bij Vino Kilo kan je niet alleen winkelen maar ook veel inspiratie opdoen door alle unieke mensen die er rond lopen.

Klein Berlijn wordt twee keer per jaar georganiseerd op de Markten van Groningen. Je vindt hier niet alleen tweedehands kleding, maar ook bijvoorbeeld interieurspullen en oude camera’s.

Laat het vintage shoppen maar beginnen!

Foto: Stardust

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook