NL

Zo geniet je nu tóch van je favoriete restaurants en cafés

vrijdag 16 oktober 2020 4 minuten leestijd

Zo geniet je nu tóch van je favoriete restaurants en cafés
Foto: Alexander Postma (Discover Groningen)

Er werd al een tijdje voor gevreesd, maar de tweede lockdown voor de horeca is sinds donderdag een feit. Alle horecagelegenheden hebben hun deuren weer moeten sluiten. Dit als gevolg van het oplopende aantal besmettingen met het COVID-19 virus.

Net als tijdens de eerste lockdown in maart zijn alle bedrijven creatief en gaan de getroffen ondernemers alles behalve bij de pakken neerzitten. Er zijn meteen verschillende initiatieven en acties om elkaar door deze lastige periode heen te helpen. De bezorgservices draaien extra uren en verschillende horecazaken beginnen met bezorgen of afhaal.

Hieronder vind je een greep uit de initiatieven van ondernemers in de stad Groningen.

Speciale acties

Bij Lavazza krijg je op to-go altijd 15% korting. Je kunt hier terecht voor brownies, koffie en belegde broodjes. Bij Houdt van eten schenken ze €5,- aan de voedselbank bij een pakket voor 2 personen van €60,-, want ook hier verdienen ze een extra steuntje in de rug. Ook de Starbucks in de UB heeft een leuke actie. Een drankje, sandwich en gebakje to-go voor €9,95.

Foto: Sana Mirza

Bezorging en afhaal

Verschillende horecagelegenheden hebben een speciaal menu samengesteld voor bezorging en afhaal. Neem bijvoorbeeld El Santo, Brasserie Midi, Huis de Beurs en Bommen Berend. Ook bij de “zusjes” Mechoui en El Maïda kun je de lekkerste gerechten nu thuis ervaren. Restaurant De Groene Stoel heeft naast lunchgerechten vanaf aankomend weekend ook een tweegangenmenu voor bezorging en afhaal.

Bij Restaurant Eetwaar heb je de keuze uit een driegangenmenu met vlees, vis of vegetarisch. Ook restaurant De Haan maakt elke zaterdag speciaal voor jou een driegangenmenu klaar, deze is te bestellen via de website.

Een lekkere lunch is natuurlijk ook te bestellen. Vanaf vandaag kun je de lekkerste lunchgerechten bij Wadapartja bestellen. Bij NO.25 kun je nu de beste fluffy pancakes de hele dag afhalen en dus niet alleen voor ontbijt.

Ook de weekmarkt bezorgt nu vers bij je thuis. Al je favoriete producten van verschillende kraampjes in één keer bestellen. Bestellen kan de hele week door, de bezorging komt op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Ook de tapas restaurants zorgen ervoor dat jij kunt blijven genieten van hun specialiteiten. Cervantes, Hemingway’s Cuba, Boccaccio en Moro bezorgen de lekkerste homemade tapas bij jou thuis. Ook Tapaseria Catalana is open voor afhalen en bezorging.

Heb je meer zin in Indisch eten? De DriveINdo van het Javaans Eetcafé is na het enorme succes tijdens de eerste lockdown nog steeds geopend. Elke dag geopend aan de Wasaweg in Groningen.

Haal de gezelligheid van de horeca in huis

Met keuze uit meer dan 470 verschillende bieren kun je tijdens deze periode ook gezellig thuis een biertje drinken. Bij Café de Koffer kun je kiezen uit een ruim assortiment aan bieren. Elke week worden er nieuwe bieren aan de webshop toegevoegd. Ook Café de Klikspaan zorgt ervoor dat jij je biertje gewoon lekker op de bank kunt drinken. Hou de socials in de gaten voor de tofste bierpakketten.

Foto: De Koffer

Ook Barrel zorgt voor een heerlijke avond. Hier kun je verschillende soorten wijn bestellen en binnenkort komen ze met een online proeverij!

Buckshotcafé organiseert een online pubquiz. Donderdag 22 oktober kun je al je kennis testen met vragen over o.a. geografie, kunst en muziek.

Koffie-to-go

Zoveel mogelijk thuis blijven en thuis werken, dat is het advies. Maar soms moet je even de deur uit. Haal een frisse neus en loop een rondje Noorderplantsoen. Bij Zondag kun je een lekker kopje Groningse koffie-to-go halen. Bij Spaak kun je een bakje en wat lekkers afhalen, de winkel met fietsspullen is gewoon geopend.

Of steun de lokale ondernemingen tijdens het thuiswerken. Bestel je cafeïneboost bij p.s. koffie, thee & taart en maak de lekkerste koffie thuis. Is thuiswerken niks voor jou? Bij The Student Hotel kun je voor €25,- per dag een werkplek huren.

En nog veel meer…

Ook de volgende zaken hoef je niet te missen tijdens deze periode, je kunt er gewoon terecht voor bezorging of afhaal!

Dokjard, Omni, Bij Britta, Plezant, ‘t Zwarte Schaap, Lust, Land van Kokanje ,Yasumi, De Drie Gezusters , Wereldburgers, De slingerijPernikkel, de Soepwinkel, Restaurant Bla Bla, Gustatio Groningen, Flinders, Restaurant Voila, Semsom, Fatoush, Jiro, Feel good, FLFL, Moong tea en Black & Bloom.

Support your locals

Wil je jouw favoriete horeca écht steunen? Bestel dan niet via Thuisbezorgd maar bij de horecagelegenheid zelf, zeker in deze lastige periode!

Blijft jouw favoriete zaak ook op een unieke manier open? Laat het ons weten, dan vullen we deze lijst aan. En vergeet niet om de lokale bedrijven te steunen! 😃

Maaike Pruim

Dit artikel is geschreven door Maaike Pruim

Maaike is een geboren en getogen Groningse, ze houdt van de gezelligheid van de stad en de nuchterheid van de mensen. Ze studeert communicatie en schrijft over al het leuks dat Groningen te bieden heeft.

Lees ook