NL

Uit eten in Groningen: Leuke restaurants buiten het centrum

donderdag 30 juli 2020 3 minuten leestijd

Uit eten in Groningen: Leuke restaurants buiten het centrum
Foto: Bistro De Grote Frederik

In het centrum van Groningen zijn veel restaurants te vinden, maar ook buiten het centrum kun je terecht bij veel verschillende restaurants. Voor wie wel eens een uitstapje wil maken en de diverse wijken van Groningen wil ontdekken hebben we een aantal van de leukste restaurants buiten het centrum van Groningen verzameld.

Oosterparkwijk

In de Oosterparkwijk vind je stadsrestaurant Het Oude Politie Bureau. Zoals de naam al suggereert is het restaurant gevestigd in een oud Politiebureau. De eigenaren openden het restaurant midden in de woonwijk.

De menukaart is gebaseerd op verschillende streekproducten, duurzaamheid is erg belangrijk bij dit restaurant. Ook de vegetariër is hier aan het goede adres, er zijn verschillende vegetarische en vegan opties. Als je dit restaurant bezoekt lees dan ook eens de verhalen van de buurtbewoners in de menukaart en voel je snel thuis in de buurt.

Het restaurant is niet zomaar een restaurant, maar een initiatief van Werkpro. Draag een steentje bij aan de mens en duurzaamheid door hier een avond door te brengen.

Korrewegwijk

Verstopt in de Korrewegwijk zit Salmagundi’s. Bij Salmagundi’s geniet je iedere vrijdagavond  van een wereldse keuken. De koks komen voornamelijk uit het Midden-Oosten en doen in het restaurant veel werkervaring op om zo te integreren in de Nederlandse samenleving.

De gerechten zijn voornamelijk huisgemaakt en biologisch. Voor de dagschotel heb je keus uit vlees of vega.

Foto: Salmagundi’s

Oosterpoortbuurt

Bij Bistro de Grote Frederik dineer je in Franse sferen. Eigenaren Marjon en Arnejan hebben op jonge leeftijd al een passie voor gastvrijheid en gerechten. Chef Arnejan heeft veel ervaring opgedaan in de Franse keuken en deelt dit graag met je in zijn verfijnde gerechten.

Gastvrouw Marjon haar liefde voor Groningen en wijnen komen samen in de bistro. Ze adviseert je graag over alle mooie wijnen. De Bistro vindt je in de Oosterpoortbuurt middenin de wijk. Een gemoedelijke en gezellige sfeer zorgt ervoor dat je je al snel thuis voelt bij de Grote Frederik.

Foto: Bistro De Grote Frederik

Helpman

Ook bij restaurant Uit De Buurt staan streekproducten centraal. Producten en personeel uit de buurt geven het restaurant Uit De Buurt zijn charme. Uit De Buurt maakt gebruik van kleine leveranciers en eerlijke producten en verwerkt dit tot mooie gerechten. Omdat het restaurant afhankelijk is van het aanbod van de streekproducten is de menukaart geen week hetzelfde en dat maakt dit restaurant zo uniek.

Bij Bistro Basta geniet je, zoals ze zelf zeggen, van gewoon goed eten en drinken. Het restaurant zit aan de Verlengde Hereweg. De gerechten zijn met creativiteit opgemaakt en zien er smakelijk uit. Eigenaren Bas en Eva proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van regionale producten.

Foto: Bistro Basta

Oranjebuurt

Dinercafé De Markies is gevestigd aan de rand van het Noorderplantsoen. Je bent hier welkom voor een klein hapje of drankje, maar ook voor een uitgebreider meergangen diner met bijpassende wijn.

Corpus den Hoorn

Italiaans restaurant Il Lago zit een stukje verderop, maar is een bezoekje waard. Het familierestaurant is al sinds 1994 gevestigd aan het Hoorsemeer. De gerechten worden met verse ingrediënten en een liefde voor de Italiaanse keuken bereid.  De familie Camera haar oorsprong ligt in het mooie Rome. In het restaurant werkt het team van Il Lago met gastvrijheid en passie. Het team adviseert je graag over de verschillende wijnen en bieren.

Wat is jouw favoriete restaurant buiten het centrum van Groningen? Laat het ons weten.

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook