NL
Rondvaarten Groningen

Rondvaarten Groningen

Ontdek de stad Groningen vanuit een ander perspectief via de vele rondvaarten door Groningen. Een stadrondvaart over de Groningse diepen (grachten) laat je de stad op een hele leuke manier zien. Je ziet dingen die je vanaf de straat nooit zal zien en kan genieten van de sfeer in de stad.

In Groningen zijn veel verschillende mogelijkheden om via het water de stad te leren kennen. Voor een rondvaart kun je bijvoorbeeld terecht bij Rondvaartbedrijf Kool. Tijdens de rondvaart vertelt de schipper over de geschiedenis van Groningen. De rondvaarten starten tegenover het Hoofdstation van Groningen.

Ook zijn er mogelijkheden om met een groep te genieten op het water, bijvoorbeeld met een rondvaart op De Rinus. Ideaal voor bijvoorbeeld een personeelsfeestje of vrijgezellenfeestje. Je kunt er lekkere hapjes en drankjes bij boeken, ideaal om met een groep te genieten op het water! De Rinus is volledig gestoffeerd en voorzien van een bar en een geluidsinstallatie.

Ga je er liever zelf op uit? Huur dan een sloep om te varen op het Paterswoldsemeer. Ervaar de rust, ruimte en prachtige natuur die Groningen te bieden heeft vanaf het water. Bij Meerwold huur je een luxe elektrische sloep om ultiem te genieten.

Ontdek Groningen vanaf het water

Groningen vanaf het water

Groningen vanaf het water

Leer Groningen kennen vanaf het water met een rondvaart door de Groningse grachten, die we hier "diepen" noemen. Vaar langs de mooie gevels, de kenmerkende singels en verschillende Groningse bezienswaardigheden zoals het Groninger Museum en het Hoofdstation. Een rondvaart door Groningen is een aanrader!

Bekijk bezienswaardigheden