NL

Kerstdiners om af te halen of te laten bezorgen in Groningen

woensdag 15 december 2021 4 minuten leestijd

Kerstdiners om af te halen of te laten bezorgen in Groningen
Foto: Szabo Viktor (Unsplash)

Ook dit jaar zijn er weer genoeg restaurants waar je een kerstmenu kunt ophalen of laten bezorgen. Met de huidige corona-maatregelen is dit dé manier om de lokale horeca te steunen en jezelf een gemakkelijke kerst te bezorgen. Deze Groningse restaurants bereiden wat speciaals voor je deze kerst.

Brunch

Du Nord bezorgd op 25 en 26 december weer hun kerst brunch box voor €19,50 met o.a. een croissant, kerststol, kerst quiche, luxe mini broodjes, divers beleg, verse jus d’orange, yoghurt met vers fruit en granola, friandises en meer.

Diner

’t Feithhuis heeft deze kerst weer een afhaal kerstmenu. Voor €47,50 geniet je van een 4-gangen menu.

Drive Indo heeft ook dit jaar weer een 3-gangen Indische rijsttafel kerstmenu voor €24,50.  Het menu is verkrijgbaar op 24, 25, 26 en 27 december en kan worden afgehaald tussen 16:00 en 19:00.

Boccaccio heeft op 24, 25 en 26 weer een kerstdiner voor thuis. Je hebt een 5-gangen kerstdiner voor €42,50 en een  4-gangen voor €37,50 bestaande uit een amuse, huisaperitief, proeverij van antipasti, heerlijke ravioli als tussengerecht, keuze uit verschillende hoofdgerechten, eventueel kaas en vervolgens een dessert.

Foto: Ioan F (Unsplash)

Restaurant Voila heeft van 24 december t/m 26 december de kerstmenu’s voor thuis beschikbaar. Voor €65 heb je een 6-gangen diner. Ook zijn er bijpassende wijnen bij te bestellen.

Koetshuys  heeft dit jaar weer de koetshuys kerstbox!  Een overheerlijk 5-gangen menu aan om zelf thuis klaar te maken en uit te serveren voor €44,50. Eventueel met bijpassende wijnen of een kaasplankje.

De Grote Frederik maakt op 26 december een 5- gangen kerstmenu met onder andere Paté en croûte, paddenstoelensoep, Rundershortrib. Het menu kost €67,50.

Houdt van Eten heeft 24, 25 en 26 december een 6-gangen kerstmenu om af te halen voor €59,- 

Dinercafé De Markies biedt tussen 23 en 26 december een kerstmenu aan vanaf €35,-. Je kunt kiezen uit drie of vier gangen.

Vive la Vie heeft van 24 t/m 26 december een kerstmenu. Het menu bedraagt €68, en bestaat uit vijf gangen. Alle gerechten worden dag vers bereid, met de beste producten die ze kunnen vinden. Bestel vóór 13.00 uur om het menu dezelfde dag nog af te halen. Bezorging behoort ook tot de mogelijkheden.

Restaurant & Bar Imono biedt twee verschillende kant-en-klare kerstmenu’s, namelijk Christmas premium of Asian Experience. De menu’s kosten €25,-.

Foto: Jed Owen (Unsplash)

Brasserie Midi heeft dit jaar een kerstmenu tussen 22 en 25 december. Het menu is vanaf €40,-, en er is keuze uit vier, vijf of zes gangen. De gerechten variëren van kreeftenbisque tot vegetarische paddenstoelen ravioli.

Dinercafé Plezant biedt dit jaar ook een kerstmenu aan. Vanaf €33,50 haal je de ‘Plezante Kerstdagen’ bij jou thuis. Er is keuze uit drie, vier, vijf of zes gangen. Het menu bestaat uit een combinatie van vis- en vlees, maar ook mogelijk zonder vis, zonder vlees of geheel vegetarisch. Ook bieden ze een kindermenu aan.

Eetcafé De Branderij heeft op 25 en 26 december een afhaal kerstmenu vanaf €32,50. Je kunt kiezen voor een drie of vier gangen menu. Op de menukaart staan onder andere de opties tartaar van rivierkreeftstaartjes en sukade van rund. Ook bieden ze bijpassende wijnen.

Hemmingway’s Cuba biedt de gehele decembermaand hun feestdagenbuffet aan. Op de menukaart staan onder andere op verschillende manieren belegde bruchettas en gemarineerde zalm met mediterrane kruidenolie. Voor minimaal vier personen kan het buffet drie dagen van tevoren worden besteld.

Moro biedt de gehele decembermaand hun Kerstdiner@Home. Het menu bestaat uit vier gangen en kost €35,-.  De gerechten variëren van homemade falafel to lamsstoof. Het menu kan tot drie dagen van tevoren besteld worden voor minimaal twee personen.


Al met al genoeg om uit te kiezen. Wil je fancy of gewoon lekker eten? Voor ieder is er wat wils.

Heb jij nog een andere kerstdinertip? Stuur ons een bericht op Instagram of Facebook of stuur een mail naar info@discovergroningen.com.

Dit artikel is geschreven door Annegreet Bos

Annegreet woont sinds 2016 in de stad Groningen waar ze International communication studeert aan de Hanzehogeschool. Ze houdt van reizen, fotografie en creatief bezig zijn. Daarnaast ontdekt ze graag (nieuwe) hotspots in de stad en schrijft ze daarover.

Lees ook