NL

Halloween activiteiten in Groningen

woensdag 27 oktober 2021 4 minuten leestijd

Halloween activiteiten in Groningen
Foto: Karolina Grabowska

Halloween staat weer voor de deur. Heb je nog geen plannen? Dan zijn deze activiteiten wellicht iets voor jou.  Je kunt meedoen aan twee horror adventure games of een spannend spel in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ook zijn er verschillende Halloweenfeesten. 

The Great Purge

The Great Purge vindt plaats in een verlaten landhuis in Smilde. Je komt terecht in een drie uur durende horrorervaring met 200 medekandidaten.

Jaren geleden zorgden bosbranden, tsunami’s, plagen en virussen ervoor dat de aarde bijna vernietigd werd. Er ontstond een lockdown die als redmiddel fungeerde. De jaarlijkse lockdown werd ingesteld, zodat de aarde tijd had om te herstellen. Alle criminele activiteiten zijn toegestaan. Om de aarde te zuiveren. Deze bloeddorstige georganiseerde bende die zich generatie alpha noemt vermoord iedereen die hen in de weg staat.

Het is het jaar 2045, en de jaarlijkse lockdown staat weer voor de deur. Je moet op zoek naar een veilige plaats, want tijdens deze lockdown gebeuren de meest vreselijke dingen en is alle criminaliteit toegestaan. De 45 purgers zitten je achterna en nergens ben je veilig. Hunt or be hunted.  ‘’Wees op je hoede, kijk goed om je heen, vertrouw (bijna) niemand en stap op mensen af..’’

The Breakout

The Breakout is een drie uur durende adventure game met een real life horror experience. De wereld is overspoeld door ‘infected’, en het is aan jou om de wereld te redden van de break-out door op zoek te gaan naar het antivirus. De locatie is een verlaten fabriek, waar een apocalyptische wereld is gecreëerd. Dit is nog de laatste veilige locatie. Er zijn 45 professionele acteurs, waarmee je interactie hebt in deze filmische beleving. Je speelt de hoofdrol in je eigen film. Er zijn diverse verhaallijnen om te ontdekken, en je bepaalt zelf je eigen verhaal.

Voor The Purge bestaat de mogleijkheid om met een horrorbus vanaf het Suikerunieterrein naar de spellocatie te rijden. Aan beide spellen kun je meedoen met groepen van twee tot vijftig personen. Ook kan je vanaf vijftig tot tweehonderd personen meedoen aan deze horrorervaring. Bijvoorbeeld als bedrijfsuitje.

Let op! De minimale leeftijd voor beide spellen is achttien jaar. Het spel is niet geschikt voor snel bang aangelegde mensen, mensen die absoluut niet tegen horror kunnen, mensen met een zwak hart en zwangere vrouwen. De tickets om mee te spelen aan The Break-out kosten €42,50 p.p., en tickets voor The Purge kosten €39,50 p.p. Tickets kun je hier bestellen.

Moordmysterie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Er is een moord gepleegd in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Er waren maar zes mensen ten tijde van de moord, maar de politie staat voor een raadsel. Wie heeft het gedaan? De aanwijzingen zijn verspreid in het hele museum. Kun jij aan de hand van tips achterhalen hoe en door wie de moord is gepleegd? Op zaterdag 30 oktober kun je tussen 17:00 en 19:30 de detective uithangen tijdens dit spannende avontuur.

Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, en meedoen kost €5,00 p.p. Het wordt aangeraden om te spelen in een groepje van maximaal vier personen. Het is belangrijk dat je je mobiel (met databundel) meeneem tijdens dit 75 minuten durende spel. Aanmelden kan via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Foto: Stella Dekker (Marketing Groningen)

Feesten

Ook zijn er Halloweenfeesten in de stad. Bij sommige cafés kun je terecht voor een Halloweenfeestje. Zo is er op 30 oktober een Halloweenfeestje in De Witte Wolf aan de Gedempte Zuiderdiep, met onder andere oude horrorfilms en snoep. Kostuum is de dresscode en dus verplicht. Degene met het beste kostuum wint een vette prijs. Bij Café De Doos in de Gelkingestraat kun je op 30 oktober een Halloweenfeestje bezoeken. Kom je verkleed? Dan krijg je ook hier een gratis drankje. De entree is gratis. Ook kun je op 29 en 30 oktober naar een gratis Halloweenfeest bij dans- en nachtclub Sunny Beach aan de Peperstraat. Tussen 19:00 en 00:00 kun je hier op 29 oktober feesten met muziek verzorgd door DJ Jean Dogan, en op 30 oktober door DJ D’Maduro. Op de 29e is er een thema, namelijk de populaire serie Squid Game. Kom verkleed, en wellicht win je op de 30e de prijs voor het beste kostuum.

Ook is er The Cave – Halloween Rave. Op 29 oktober vindt dit plaats in de HSA aan de Pop Dijkemaweg. Tussen 16:00 tot 00:00 kun je hier feesten. Kom hier in je beste kostuum en ontvang een gratis drankje bij de deur. De line-up: Leo Kloeve, Mario Marlboro, Sankt Mörtel en Snu. De deur opent om 16:00 en sluit om 19:00. Tickets bestel je hier.

Foto: Café de Doos

Al met al zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen. Wil je liever een avondje borrelen? Bekijk hier gezellige kroegen in de stad.

Dit artikel is geschreven door Naomi Wijesinha

Naomi houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken en schrijft hier dan ook graag over om te laten zien wat Groningen zoal te bieden heeft. Ze studeert momenteel Communicatie aan de Hanzehogeschool.

Lees ook