NL

Foodtrucks in Groningen: Dit zijn de locaties

dinsdag 9 maart 2021 6 minuten leestijd

Foodtrucks in Groningen: Dit zijn de locaties
Foto: Lisa Faber (Discover Groningen)

Een snelle hap voor onderweg? De foodtrucks in de stad zijn ideaal om even snel wat lekkers te halen. Van churros tot broodjes tot pizza, de foodtrucks in de binnenstad hebben van alles te bieden. In deze blog vindt je een overzicht van de foodtrucks in het centrum van Groningen.

Mediterraans

De Zuid-Europese keuken biedt een tal van verschillende smaken. Heb jij zin om wat nieuws te ontdekken? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende foodtrucks in Groningen.

Bij Le Delizie zijn traditionele Italiaanse producten zoals: pasta, kaas en vlees te vinden. Ze hebben natuurlijk ook eten to go, bij Le Delizie vind je: panini’s, foccacia en zelfs tiramisu voor onderweg. Le Delizie is iedere vrijdag en zaterdag te vinden op de Vismarkt tussen 09:00 en 17:00. 

Foto: Le Delizie

Mister Portugal is een foodtruck met Portugese specialiteiten. Deze truck is sinds 2015 gevestigd in Assen en Groningen. Bij Mister Portugal vind je verschillende Portugese specialiteiten zoals: pastel de nata, een piri piri burger en vegetarische croquets. Daarnaast zijn er ook producten te vinden die je thuis in de keuken kunt gebruiken. Zo verkopen ze Portugese olijfolie en sardientjes. Mister Portugal is elke dinsdag en vrijdag van 9:00 tot 17:00 te vinden op de Vismarkt. 

Foto: Pexels (Magda Ehlers)

Ook voor het avondeten zijn er foodtrucks te vinden. Pizza Giorgio is te vinden aan de Verlenge Visserstraat, hier haal je een heerlijke pizza voor een eerlijke prijs. De pizza’s worden in een houtoven gebakken op 400 graden Celsius. Pizza Giorgio staat iedere woensdag tot en met zondag van 16:00 tot 20:00 aan de Verlengde Visserstraat.

Foto: Lisa Faber (Discover Groningen)

Lekkere lunch

Lunch vergeten of een keer zin in wat anders? Er zijn natuurlijk genoeg plekken in de stad om je verse lunch te halen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Broodkraam Kruijer en Stephan Kiel.

In het centrum en zin in een vers samengesteld broodje? Dan is Stephan Kiel’s Croissanterie – Pizzeria de plek om even langs te gaan. Naast verse broodjes verkopen ze ook pizza broodjes en warme broodjes. Probeer vooral het broodje ossenworst of shoarma eens! Deze trucks is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag op de Grote Markt te vinden van 09:00 tot 17:00.

Bij Broodkraam Kruijer kun je een snelle lunch halen. Broodkraam Kruijer heeft verschillende warme broodjes zoals de broodjes beenham en rollade. Ook hebben ze koude broodjes zoals filet americain en brie. De truck staat vlakbij het Noorderplantsoen dus voor een koffie to-go tijdens het wandelen kun je hier ook langs gaan. Broodkraam Kruijer staat iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:30 tot 17:00 bij de Verlengde Visserstraat.

Foto: Broodkraam Kruijer

Zin in een snack?

Als je trek hebt in een snelle snack zijn er genoeg opties te vinden in de stad. Op de Grote Markt en de Vismarkt is bijna altijd wel een foodtruck te vinden om jou te voorzien van een vette hap. 

Las Sabrozas is de eerste foodtruck in Nederland met Venezolaanse snacks. Je vind hier verschillende unieke snacks zoals tequeños, een soort lange vinger van bladerdeeg die gevuld is met kaas. Ook verkopen ze hamburgers, maar dan met een Venezolaans tintje: de burger is namelijk wat pittiger dan die je bij de supermarkt haalt. Daarnaast staan er ook empenadas op de menukaart, dit zijn krokant gebakken pasteitjes die gevuld zijn met draadjesvlees. Las Sabrozas is elke dinsdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00 te vinden op de Grote Markt.

Foto: De Belg Waterloo

De Belg Waterloo is niet meer weg te denken uit Groningen. Al sinds 1987 is deze kraam te vinden op de Vismarkt. In 2018 werden ze zelfs verkozen tot beste patatzaak van Nederland. Een goed excuus om hier telkens weer terug te komen zijn de verschillende sauzen, ze hebber er welgeteld 22. Een echte aanrader bij De Belg Waterloo? De Vlaamse frietkruiden voor op je patat! 

De Belg Waterloo is op de Grote Markt te vinden op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00, op donderdag tot 19:00 en op zondag van 11:00 tot 17:00. Ook op de Vismarkt staat een foodkraam. Deze is er iedere dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 11:00 tot 17:00.

Foto: Stella Dekker (Marketing Groningen)

De Loempiaman was één van de eerste loempiaboeren in Groningen en nog steeds worden de loempia’s hier ambachtelijk met de hand bereid. Dit wordt al 35 jaar met hetzelfde recept gedaan. Naast loempia’s hebben ze ook andere Vietnamese hapjes, er is voor ieder wat wils. De Loempiaman is op dinsdag, vrijdag en zaterdag  van 10:00 tot 17:00 op de Vismarkt te vinden. 

Voor de zoetekauw

Ook voor een zoete snack kun je terecht in de stad. Er zijn verschillende churros kramen te vinden. Deze Spaanse snacks zijn gefrituurde deegstengels die besprenkeld worden met suiker. Daarnaast hoort er traditioneel een dip bij van chocolade, maar tegenwoordig zijn er vaak een tal van dips waaruit gekozen kan worden.

Marc Sipkema Churros is misschien wel de gezelligste Churro’s kraam van Nederland. Marc Siepkema staat van jongs af aan al in de Churros kraam. Tegenwoordig staat hij op zijn vaste plekje op de Vismarkt. Hij heeft verschillende toppings zoals: witte chocolade, caramel of nutella. Marc Sipkema is iedere dinsdag tot en met zondag op de Vismarkt te vinden van 11:00 tot 18:00.

Foto: Envato Elements

Voor de lekkere trek is daar Churros Olé. Hier vind je zoete en spicy churros met verschillende soorten dips. Naast churros heeft deze foodtruck ook crêpes. En voor de fanatieke sporter zijn er zelfs proteïne crêpes. Churros Olé staat iedere woensdag tot en met zondag tussen 11:00 en 18:00 op de Grote Markt.

Bekijk de kaart hieronder voor de locaties van de foodtrucks. Ben je benieuwd naar wat er nog meer in Groningen te vinden is op het gebied van streetfood? Kijk dan eens bij de verschillende streetfood restaurants in de stad.

Lisa Faber

Dit artikel is geschreven door Lisa Faber

Lisa komt uit het Flevolandse Dronten, ze studeert aan de Hanzehogeschool. Ze vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Ze houdt van gezelligheid om zich heen en brengt dan ook de leukste plekken in Groningen in kaart.

Lees ook