NL
The offline club
Foto: Ilya Kneppelhout

Over dit evenement

In een tijd waarin schermtijden de pan uit rijzen en het verlangen naar échte verbinding groeit, hebben Ilya, Valentijn en Jordy onlangs The Offline Club gelanceerd. Deze innovatieve club organiseert offline events en digitale detox hangouts in bestaande cafés, waarbij mensen samenkomen om even afstand te nemen van hun telefoon en andere digitale afleidingen. De eerste editie in Groningen vindt plaats op 2 juni, van 10:30 tot 13:00 bij het Concerthuis.

Iedereen kent het wel: je neemt je telefoon mee naar de wc, checkt snel nog even je appjes in de rij voor de kassa en gaat niet naar buiten voordat je de weer-app hebt gecheckt. The offline club wil het ‘offline zijn’ laagdrempeliger maken en mensen de kans geven om dit in hun dagelijkse routine in te bouwen. Het huidige telefoongedrag van mensen heeft namelijk veel negatieve gevolgen, zoals verminderd concentratie en minder persoonlijke interactie, en daar moet iets aan veranderen.

Tijdens het evenement krijg je de kans om op een ontspannen en natuurlijke manier offline te zijn. Je kunt gesprekken aangaan met vreemden, een boek lezen, schrijven of tijd besteden aan je hobby’s. het doel is om mensen te laten ervaren hoe waardevol en verfrissend het kan zijn om zonder digitale afleiding tijd door te brengen. Door deze momenten van digitale detox te integreren in het dagelijks leven, hopen de oprichters dat deelnemers een beter balans vinden tussen online en offline activiteiten.

The offline club biedt een unieke gelegenheid om te ontsnappen aan de constante stroom van meldingen en updates, en je weer te verbinden met jezelf en de mensen om je heen. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een beweging die streeft naar meer echte verbindingen en een gezondere omgang met technologie. Kom naar The Offline club en ervaar zelf hoe verrijkend een digitale detox kan zijn!

Datum zondag 2 juni 2024
Prijs €7,50

Adres

Poelestraat 30
9712KB Groningen
Nederland

Social media

Instagram

Is het geen plaatje?

Bekijk ook