NL

Een kijkje binnenin het nieuwe hotel aan de Grote Markt: The Market Hotel

maandag 10 mei 2021 3 minuten leestijd

Een kijkje binnenin het nieuwe hotel aan de Grote Markt: The Market Hotel
Foto: Discover Groningen (Pepijn Koning)

 Op 1 mei is The Market Hotel Groningen geopend, een nieuw hotel van WestCord op een toplocatie in de stad. Dit nieuwe hotel is gevestigd aan de huiskamer van Groningen: De Grote Markt. Ontdek het café, de bakkerij, de welness en de rooftopbar. 

Het gebouw is ontworpen door Müller-Reimann Architekten. Er zijn historische trapgevels gecombineerd met eigentijdse architectuur. Het reliëf in de gevel en het natuursteen geven het pand een hoogwaardige uitstraling.

Het eerste wat opvalt als je The Market Hotel binnenloopt is de prachtige inrichting. Doordat er veel gebruik is gemaakt van hout, planten en zwarttinten ziet het er erg strak uit. Daarbovenop straalt de inrichting ook rust en luxe uit. Het Veenkoloniaal Museum heeft bijgedragen aan de inrichting van het café.

Het hotel heeft 123 kamers die verdeeld zijn over 6 verdiepingen. De kamers zijn licht en ruim. De kamers aan de westkant van het hotel kijken uit over de Grote Markt. Tegenover het hotel zit het gemeentehuis en daarachter zie je de Aa-Kerk, wat werkelijk een prachtig uitzicht oplevert. De kamers aan de oostkant kijken uit over de Nieuwe Markt en het Forum.

Op de begane grond bevindt zich Bakkerij Westers, deze bakkerij is toegankelijk vanaf de Grote Markt en is een ode aan de oprichter van WestCord. Hij komt uit een bakkersfamilie die op Vlieland de originele bakkerij Westers had. Bij de bakkerij kun je vers belegde broodjes to-go halen of even lekker op het terras gaan zitten. Verder hebben ze ook een patisserie waar je terecht kunt voor verschillende soorten gebak, taart en koek. 

Naast de bakkerij bevindt ook café Willem Albert zich op de begane grond. Het café is vernoemd naar Willem Albert Scholten, die een van de eerste landbouwindustrieën had. Hij woonde vanaf 1881 op de plek waar The Market Hotel nu staat. Op het menu staan oud-Hollandse gerechten die in een nieuw jasje gestoken zijn. Aan de bar zijn tal van drankjes te bestellen en bieden ze ook lokale producten aan, zoals die bieren van Brouwerij Martinus.

Een verdieping naar beneden is WellCome Wellness te vinden. Dit wellnesscentrum bestaat uit een fitness, sauna en Turks stoombad. Deze faciliteiten zijn voor gebruik van de hotelgasten. Ook zijn er 2 ruimtes voor massagebehandeling. Daarnaast is het mogelijk een duo massage te boeken, dan worden beide massageruimtes samengevoegd. Behandelingen zijn te boeken door zowel hotelgasten als niet-hotelgasten.

Foto: Discover Groningen (Lisa Faber)

Verder heeft het hotel drie ruime vergaderzalen.  De zalen zijn vernoemd naar plekken in de stad. Zo heb je zaal Hereplein, zaal Grote Markt en zaal Nieuwe Markt. 

Op het dak wordt nog een rooftopbar gebouwd. Hier moeten we helaas nog even op wachten, maar het concept belooft veel moois. Kortom: Groningen is een nieuwe hotspot rijker aan het belangrijkste plein van de stad!


De stad is continu in ontwikkeling. Geïnteresseerd naar wat er zoal in de stad staat te gebeuren? Neem een kijk bij het nieuwbouwoverzicht.

Lisa Faber

Dit artikel is geschreven door Lisa Faber

Lisa komt uit het Flevolandse Dronten, ze studeert aan de Hanzehogeschool. Ze vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Ze houdt van gezelligheid om zich heen en brengt dan ook de leukste plekken in Groningen in kaart.

Lees ook