NL

De decembermaand in Groningen: kerstshoppen en meer

donderdag 3 december 2020 4 minuten leestijd

De decembermaand in Groningen: kerstshoppen en meer
Foto: Discover Groningen

Het aftellen is begonnen! Kerst staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent verlichte straten, glinsterende decoraties en een hoop gezelligheid. Dit jaar krijgt de stad maar liefst 3 reuze kerstbomen, zo kom je helemaal in de kerstsferen. 

Hoewel er dit jaar helaas geen grootschalige kerstevenementen plaatsvinden zijn er alsnog  tal van mogelijkheden om de kerst bij jou in huis te halen. In deze blog komen de leukste kerstmarkten en winkels in Groningen aan bod.

 It’s all about christmas

It’s all about christmas is ook dit jaar weer terug in Groningen. Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod. De kerstversieringen en decoraties nemen je mee in een sprookjesachtige wereld. Maak je huis helemaal klaar voor de feestdagen met de uiteenlopende thema’s van de winkel,  nostalgic christmas tot aan wild christmas is er voor iedereen wat leuks te vinden.

Foto: It’s all about Christmas

Mini Winterwelvaart

WinterWelvaart is dit jaar wat anders dan je gewend bent. Dit jaar organiseert WinterWelvaart een luistervoorstelling. Deze route loopt door het unieke, historische en prachtige A-kwartier. Vanaf 18 december is de luisterroute te horen op de website van WinterWelvaart. Je kunt deze vanaf je telefoon beluisteren en de route wandelen. De route is geschikt voor jong en oud. Ga er lekker samen op uit met je familie en geniet van een uniek verhaal vol fantasie en historie.

Haal al het leuks en lekkers van de wintermarkt in huis met de WinterWelvaart Grokaalbox. In deze box zitten allerlei artikelen van lokale ondernemers, historische klippers, aken, schoeners en tjalken. Bij het bestellen van de box steun je bovendien de bruine vloot.

Kerstshow Tuinland

Elk jaar tovert Tuinland zich om tot een waar kerstparadijs. Bijna de helft van de winkel wordt toegewijd aan de kerstshow. Je begeeft je hier in een magisch stukje tussen alle kerstdecoratie en verlichting. De kerstshow is opgedeeld in verschillende categorieën.  Van masquerade tot christmas eve en van wild glam tot under the stars, voor iedereen is er wel iets leuks te vinden.

Foto: Discover Groningen

Marc’s

In het hart van het centrum, de Munnekeholm vind je een klein, knus winkeltje. Als je bij Marc´s naar binnen kijkt krijg je een echt kerstgevoel. Voor de deur staat een groot beeld van de notenkraker en de vitrine hangt vol met kerst ornamenten. Binnen vind je de meest unieke en mooiste kerstdecoraties. Je vindt hier een mix tussen nieuwe en antieke artikelen.

Shop je kerstboom lokaal

Natuurlijk kun je gewoon bij de tuincentra of bouwmarkten terecht voor een kerstboom maar dit jaar kun je ook bij andere locaties terecht voor een echte Nordmann. Neem bijvoorbeeld het Stadslab, kies je eigen boom uit en laat hem thuis bezorgen of neem hem direct mee. Stadlab wordt omgetoverd tot een gezellig kerstbomen paradijsje. Met muziek, glühwein, warme chocomelk en vuurkorven wordt het ouderwets gezellig om een boom uit te zoeken.  Daarnaast help je stadslab hiermee de winter door.

Foto: Ioan F (Unsplash)

De Drie Gezusters is de afhaallocatie van BeterBoompje. Je hebt bij BeterBoompje keuze uit twee soorten kerstbomen, met kluit en zonder kluit. De boom met kluit blijft als het ware een maandje bij je thuis en daarna wordt ie terug gepoot in het bos. Voor de kerstboom zonder kluit, wordt een nieuwe boom geplant.

Kerstverlichting in de stad

Mocht je liever in alle rust genieten van de kerstsfeer in de stad kan dat natuurlijk ook! De hele stad hangt vol met prachtige kerstversieringen en straten vol lampjes. Dus loop na sluitingstijd eens een rondje en geniet in alle rust van de gezellige lampjes en kom alvast helemaal in de kerstsfeer.

Maaike Pruim

Dit artikel is geschreven door Maaike Pruim

Maaike is een geboren en getogen Groningse, ze houdt van de gezelligheid van de stad en de nuchterheid van de mensen. Ze studeert communicatie en schrijft over al het leuks dat Groningen te bieden heeft.

Lees ook