NL

Winkel veilig op de Groningse Markten

woensdag 29 april 2020 3 minuten leestijd

Winkel veilig op de Groningse Markten
Foto: Stella Dekker (Marketing Groningen)

In de binnenstad van Groningen vind je veel verschillende markten. Je kunt de markten bijna elke dag van de week bezoeken. Op de openluchtmarkten kun je verse producten kopen bij de verschillende kraampjes. Zelfs nu tijdens Corona-tijden vinden de markten nog steeds plaats.

Om verkopers en kopers te beschermen, moet iedereen zich aan de marktregels houden, die speciaal in deze moeilijke tijden zijn gemaakt. De ruimtes tussen de marktkramen zijn nu groter dan normaal. Houd er rekening mee dat je anderhalve meter afstand houdt tot anderen en dat je alleen de dingen aanraakt die je daadwerkelijk wilt kopen. Net als op andere plekken is de beste optie om nu te pinnen. Lees snel verder om erachter te komen waar en wanneer de markten plaatsvinden.

Markten in het centrum

Bezoek de versmarkt op de Vismarkt en het A-kerkhof op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Op elk van deze dagen kun je de markt bezoeken van 9 tot 17 uur. Bij de verschillende marktkramen heb je keuze uit bijvoorbeeld verse vis, brood, groente en vlees. Je hebt ook unieke marktkramen zoals een Griekse kraam die heerlijke Griekse producten verkoopt of een biologische groente kraam.

Vanaf de Vismarkt loop je zo naar de warenmarkt op de Grote Markt die op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvindt. Hoewel dit geen versmarkt is, is de markt zeker een bezoekje waard. Hier vind je zeer diverse marktkramen.

Daarnaast kun je elke 2de en 4de zaterdag van de maand de Ommelander Markt bezoeken. Deze vindt plaats op het Harmonieplein van 10 tot 17 uur. Op deze unieke markt verkopen boeren uit de omgeving van Groningen (maximaal 50 km) duurzame, bewuste en vooral biologische producten.

Foto: Pepijn Koning

Markten in de wijk

In de wijken van Groningen vind je alles wat je nodig hebt, van eten tot kleding en keukenaccessoires op de warenmarkten. Deze markten vinden plaats op woensdag en donderdag.

Op woensdag zijn er markten op vier verschillende locaties. Bijvoorbeeld op het Overwinningsplein van 9 tot 13. Bij de Reitdiephaven kun je van 12 tot 18 uur de Reitdiephaven markt bezoeken. Bekijk al het heerlijke eten en meer op de markt in Lewenborg op woensdag van 9 tot 17 uur. Als je in de buurt van het Floresplein in de Korrewegwijk woont, heb je van 12 tot 18 uur een markt om de hoek.

Elke donderdag kun je van 9 tot 12 uur terecht bij de versmarkt in Beijum aan de Stoepemaheerd, in Hoogkerk is er markt van 13 tot 18 uur. Ook kun je elke donderdag van 9 tot 17 uur terecht in Vinkhuizen voor een markt.

Welke je ook kiest, je kunt zeker alles vinden wat je nodig hebt voor je perfecte diner. Vers en direct vanaf de kraam. Het is een goed alternatief voor het kopen van eten in een supermarkt. En als je de markt net iets voor sluitingstijd bezoekt, kun je bepaalde producten goedkoper krijgen, zoals dagelijks brood of groenten.

Ines Oliveira

Dit artikel is geschreven door Ines Oliveira

Ines studies Linguistics and Spanish in Bremen. She enjoys writing, researching and photography. The passion for those three things and her studies brought her to Groningen.

Lees ook