NL

Uitbreiding Hoornsemeer bijna klaar: Nieuwe Groningse hotspot aan het water

donderdag 14 mei 2020 2 minuten leestijd

Uitbreiding Hoornsemeer bijna klaar: Nieuwe Groningse hotspot aan het water
Foto: Discover Groningen

De afgelopen tijd is het Hoornsemeer in het zuiden van de stad Groningen een stuk groter geworden. Het komt misschien niet zo snel in je op om een meer uit te breiden. Maar niet iedereen laat zich hierdoor tegenhouden, Meerwold voert het ambitieuze plan momenteel uit. Een plan dat in 2008 al bedacht werd door ondernemer Albert-Jan Postma en nu zijn voltooiing nadert.

Meerwold is het gebouw waar het Best Western Hotel met restaurant Meerwold is gevestigd. Het gebouw lag altijd al in de buurt van het meer, maar sinds kort ligt het ook daadwerkelijk aan het Hoornsemeer.

Het Meerplan

Het plan, genaamd het Meerplan, heeft als insteek om de omgeving van Meerwold aantrekkelijker te maken. Door het meer uit te breiden naar het gebouw krijgt Meerwold een adembenemend uitzicht en nieuwe mogelijkheden. Zo wordt het vanaf 1 juni mogelijk om een luxe sloep te huren voor 6-8 personen of een grotere voor wel 12 personen. Ideaal voor een gezellig middag met vrienden of familie.

Terras aan het water

Ook wordt er een groot buitenterras aan het water aangelegd. Vanuit het restaurant loop je zo het grote buitenterras op met uitzicht op het Hoornsemeer. Heerlijk om op uit te waaien of te genieten van een hapje en een drankje. Ook wordt Meerwold een stuk gemakkelijker bereikbaar vanaf het water. Na een middag varen schuif je zo aan op het terras of kan je een wandeling maken in de aangelegde tuin.


Op 17 december 2019 werd na een periode van uitgraven de dijk doorbroken waardoor het Hoornsemeer nu tot aan Meerwold loopt. Het begint nu steeds duidelijker te worden hoe de nieuwe omgeving er uit gaat zien. De nieuwe omgeving belooft veel goeds, Groningen heeft er vanaf deze zomer een mooie hotspot bij aan het water. Rond juni gaat het terras open en is het vernieuwde Meerwold klaar voor jouw bezoek.

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook