NL

De beste foto’s van 2020: Onze top 9 van 2020

donderdag 31 december 2020 3 minuten leestijd

De beste foto’s van 2020: Onze top 9 van 2020
Foto: Daniël Hoogerbrug

Het einde van het jaar 2020 is in zicht, een bijzonder jaar die wij iets anders voor ons zagen. Ook dit jaar hebben wij een top 9 samengesteld van de beste foto’s op basis van de populariteit op onze social media kanalen. 

Het hele jaar door posten wij tal van mooie en unieke foto’s. Wij posten altijd een mix van eigen materiaal en foto’s van fotografen en hobbyisten. Deze fotografen zetten we graag in het zonnetje.

Dit jaar zag er natuurlijk wat anders uit dan we gewend zijn maar de foto’s hebben hier zeker niet onder geleden. Er zitten prachtige pareltjes tussen. De top 9 is samengesteld op basis van de meeste likes en betrokkenheid op Instagram en Facebook.

9. Zwanestraat in lockdown

Op de 9de plek is een prachtige foto van de Zwanestraatgeëindigd. De foto is gemaakt door Daniël de Jong. Tijdens de eerste lockdown was het stil op straat. De straten bleven leeg maar dit leverde mooie beelden op, zo ook deze foto.

8. Hoge en lage der A

Op de 8ste plek de foto van Wim Smit. Een mooie foto van de Der Aa-Kerk met de bomen vol in bloei. De Hoge en Lage der A is een fotogenieke plek in de stad. Dit levert vaak mooie plaatjes op.

7. Dakterras Forum Groningen

Eind vorig jaar opende het Forum haar deuren. Dit is sindsdien een veel bezochte plek in de stad. Vanaf het dakterras heb je een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad. Op plek 7 is dan ook een prachtige foto van het dakterras tijdens een zonsondergang geëindigd. Deze foto is genomen door Niels Knelis Meijer.

6. Papengang

Groningen heeft tal van leuke (onontdekte) straatjes en steegjes. Op de 6e plek staat een prachtige foto van de Papengang. Dit steegje is vooral onder jongeren bekend en berucht van het uitgaansleven.

5. Akerkstraat

Op de 5de plek staat dit mooie doorkijkje naar de Der Aa-Kerk. De foto geeft een prachtige beeld van de Akerkstraat met een bijzonder straatkunstwerk in beeld.

4. Korrewegwijk

Ook vanuit de lucht zie je veel unieke beelden, je ziet de stad vanuit een ander perspectief. Zo geeft de foto op plek 4 een andere kijk op de Korrewegwijk.

3. Skyline Groningen

Het Forum is absoluut een aanwinst voor de stad. Het moderne gebouw is dit jaar uitgeroepen tot beste gebouw van Nederland 2020. Geen wonder dus dat op de 3de plek een prachtige foto van de nieuwe skyline van Groningen is te vinden. De foto van Peter Wiersema zet het Forum helemaal in het zonnetje.

2. Brugstraat

De doorkijkjes naar de Der Aa-Kerk zijn geliefd om te fotograferen. Ze leveren prachtige beelden op, zo ook de foto op onze 2de plek van dit jaar. De foto van Annemarieke toont een zomers beeld van de Brugstraat met het Heykenshuys op de hoek. 

1. Vismarkt

Op plek 1 staat een prachtige herfstfoto van Daniël Hoogerbrug. Deze foto was populair op al onze social media kanalen. Het beeld van een herfstachtige Vismarkt viel in de smaak bij veel mensen en is daarmee de terechte winnaar van 2020. 

#discovergroningen

Maak jij ook mooie foto’s van de stad Groningen? Deel dan ook in 2021 de mooiste foto’s met de hashtag #discovergroningen of tag ons. Wie weet staat jouw foto volgend jaar in onze top 9.

Maaike Pruim

Dit artikel is geschreven door Maaike Pruim

Maaike is een geboren en getogen Groningse, ze houdt van de gezelligheid van de stad en de nuchterheid van de mensen. Ze studeert communicatie en schrijft over al het leuks dat Groningen te bieden heeft.

Lees ook