NL

Top 10 leukste terrassen in Groningen

donderdag 10 juni 2021 3 minuten leestijd

Top 10 leukste terrassen in Groningen
Foto: Marketing Groningen

De zomer staat voor de deur en Groningen komt weer tot leven. Tijd dus om weer een terrasje te pakken in de stad en te genieten van het mooie weer. In Groningen zijn er tal van leuke en gezellige terrassen te vinden waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Wij hebben de leukste voor jou uitgezocht.

Zondag

In het Noorderplantsoen staat restaurant Zondag. Hier vind je heerlijke koffie en kun je genieten van lokale gerechten op het gezellige terras middenin het park.

Foto: Maaike Pruim (Discover Groningen)

Wadapartja Westerhaven

Aan de Westerhaven, vlak naast de Museumbrug ligt het creatieve en spontane terras van Wadapartja. Kom tot rust in een hangmat of ga zitten aan een gezellig tafeltje. Bij Wadapartja kun je genieten van lokale en biologische producten. Ook is er plek voor kinderen om te spelen.

DOT

In het Ebbingekwartier ligt de gezellige ontmoetingsplek DOT. Deze locatie heeft een creatief en kunstzinnige terras, er staan namelijk open containers ingericht met tafels en stoelen. Hier kun je genieten van streetfood en een zomers drankje naast het stadsstrand.

Foto: DOT Groningen

Café de Sigaar

Ben je op zoek naar een leuk terras naast het water? Dan is het terras van Café de Sigaar ideaal voor jou. Dit café ligt namelijk aan de Hoge der A, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het diep.

Foto: Peter-Jack Hiddema (Marketing Groningen)

Mr. Mofongo

Aan het plein van de Rijksuniversiteit ligt het welbekende terras van Mr. Mofongo. Je kunt hier terecht voor een zomers drankje, een lekker lunch of diner. Het café beschikt ook over parasols in de zomer.

Foto: Gerline Netjes

Uurwerker

Het grote terras van de Uurwerker is de perfecte ontmoetingsplek voor studenten en stadjers om te kunnen werken, overleggen en chillen. Het is namelijk 7 dagen per week open en serveert verschillende gerechten en hapjes.

Grote Markt

Wil je een terrasje pakken op één van de grootste terrassen van de stad? Dan moet je op de Grote Markt zijn. Hier zijn verschillende cafés gevestigd zoals Hooghoudt, De Drie Gezusters en Café Willem Albert. Er is dus voor iedereen genoeg keuze.

Foto: Lisanne van Essen (Discover Groningen)

Block & Barrels

Dit café ligt naast de Herestraat en heeft een knus en gezellig terras in de binnentuin. Block & Barrels biedt echt vakmanschap als het gaat om bier en vleesgerechten.  

Foto: Block & Barrels

Goudkantoor

Ben je op zoek naar een terras met mooi uitzicht? Neem dan plek op het terras van het monumentale Goudkantoor. Bovendien heb je hier prachtig uitzicht op de Martinitoren en zit je lekker in het zonnetje.

Foto: Marketing Groningen

Eetcafé de Stadstuin Hereweg

Ook dit café aan de Hereweg heeft een beschutte binnentuin als terras. Hier kun je in de zomer lekker borrelen en dineren. Als het weer wat minder is beschikken ze over overkappingen en heaters.


Zoals je kunt zien heeft Groningen veel prachtige terrassen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Ben je benieuwd naar welke terrassen er nog meer te vinden zijn? Check ze op deze pagina. Wat is jouw favoriete terras van Groningen?

Noa Pluis

Dit artikel is geschreven door Noa Pluis

Noa is een geboren en getogen Groninger. Ze houdt van de gezellige cafés, restaurantjes en winkelstraten en natuurlijk ook de rustige natuur in de buurt van de stad. Ze schrijft over de interessante plekken en activiteiten die Groningen als stad te bieden heeft.

Lees ook