NL

Terugblik: Schaatspret in en om de stad Groningen

woensdag 17 februari 2021 3 minuten leestijd

Terugblik: Schaatspret in en om de stad Groningen
Foto: Alexander Postma (Discover Groningen)

Na een paar nachten strenge vorst was het dan eindelijk zover, de schaatsen konden weer uit de stoffige doos worden gehaald of in sommige gevallen opnieuw worden aangeschaft. 

Voor het eerst sinds 2012 werd er weer geschaatst op de diepen en daar is volop van genoten. In deze blog kijken we terug op dit prachtige winterweekend. 

Noorderhaven

We beginnen bij de Noorderhaven, misschien wel de drukste plek in de binnenstad afgelopen zondag. Er werd muziek gedraaid en de sfeer zat er goed in. Dit mooie stukje Groningen leverde dan ook prachtige beelden op. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martin (@savovshots)

Lopende Diep

Een brug verder lag de gracht er heel anders bij. Het was hier een stuk rustiger, maar dat leverde geen minder mooie plaatjes op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erika Fotografie (@erika_fotografie)

Oosterhaven

Aan de andere kant van de binnenstad werd er bij de Oosterhaven aardig wat afgeschaatst. Ook hier werd volop genoten van het winterse weer al was het wel even oppassen geblazen bij de bruggen door het onbetrouwbare ijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door martin zwie 52 Solocyclist (@mzwie)

Groninger Museum

Ook bij het Groninger Museum werd het ijs goed benut. Een aantal durfallen schaatsen hier zelfs onder de brug voor het museum door, een plek waar normaal de rondvaartboten varen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Johan Bezembinder (@johan_bezembinder)

Zuiderhaven

Bij Zuiderhaven werd vanaf de kade deze prachtige foto gemaakt.

Hoge en Lage der A

Het ijs bij de Hoge en Lage der A bleek niet overal dik genoeg te zijn. Zo moest de brandweer langskomen om een vrouw die door het ijs gezakt was bij de A brug weer op de kant te krijgen. Het ijs onder de  brug werd daarna ook afgezet, desondanks werd er op de gracht genoten van het prachtige schaatsweer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rianne (@rieannuh)

Zilvermeer Kardinge

Ook op plekken buiten de binnenstad kon er uitstekend geschaatst worden. Zo was de zonsopgang bij de Kardingeplas het vroege opstaan het zeker waard voor de schaatsliefhebbers. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wold77 (@wold77)

Hoornse- en Paterswoldsemeer

Het Paterswoldsemeer lag er prachtig bij het afgelopen weekend, het was één van de schaats hotspot voor Groningers. Op zaterdag was er zelfs muziek op het ijs te vinden, al vond de politie dat een wat minder goed idee. Ook op zondag was het een drukte van jewelste en zelfs op maandag durfden een paar fanatiekelingen het nog aan om de ijzers onder te binden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marion Stoffels (@marionstoffels)

Noorderplantsoen

In het Noorderplantsoen was het het hele weekend ouderwets gezellig. Naast de sneeuw- en sleepret werd ook hier volop geschaatst. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ♠Suleyman Sipahi♦ (@gungezgini)

Reitdiephaven

De Reitdiephaven is een van de meest fotogenieke locaties van Groningen, maar het ijs maakt deze kleurrijke haven nog net wat mooier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Janneke (@jannekedeweerd1)

Meerstad

Ook Meerstad ziet er hier van boven geweldig uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Meerstad (@bureau_meerstad)


De winter van 2021 zullen we niet snel vergeten. Een uniek weekend sluiten we af met de vraag wanneer we weer in Groningen kunnen schaatsen.

Lisa Faber

Dit artikel is geschreven door Lisa Faber

Lisa komt uit het Flevolandse Dronten, ze studeert aan de Hanzehogeschool. Ze vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Ze houdt van gezelligheid om zich heen en brengt dan ook de leukste plekken in Groningen in kaart.

Lees ook