NL

Ontdek de fantasiewereld van Storyworld

maandag 10 februari 2020 2 minuten leestijd

Ontdek de fantasiewereld van Storyworld
Foto: © Storyworld

Tover je oude stripboeken maar tevoorschijn, want Storyworld brengt jouw favoriete strip- en superhelden weer tot leven. Van Lucky Luke tot Asterix en Obelix bij het bezoeken van het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games waan je je in jouw fantasiewereld.

Het voorheen Nederlands Strip Museum slaat een nieuwe weg in met een pakkende naam: Storyworld. Sinds de opening in januari is Storyworld zeker een bezoekje waard. In een modern tijdperk kan Storyworld de digitale wereld niet meer negeren en voegt naast strips ook animatie en games toe aan het museum.

Storytelling staat centraal in het museum en je leert als bezoeker meer over het creatieve proces. In de exposities zie je strips en animaties tot leven komen, van sketch tot karakters met emoties. Daarnaast zit je ook zeker niet stil door alle interactieve exposities. Enkele exposities wisselen een paar keer per jaar, zodat je het museum kan blijven bezoeken.

Foto: © Storyworld

The Art of Loish

Met als beginnende expositie: The Art of Loish. The Art of Loish is een expositie over de Illustratrice en animatiemaker Lois van Baarle. Lois ontwerpt personages voor animatiefilms en computergames, zoals de bekende video game: Horizon Zero Dawn. In de expositie komt vooral haar eigen werk naar voren. Illustraties over jonge en zelfverzekerde vrouwen die de kracht laten zien die elke vrouw in zich heeft. Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan ook eens een kijkje op haar Instagramaccount.

Voor jong en oud

Storyworld is er voor jong en oud. Het museum zorgt er voor dat je je even waant in jouw jeugdsentiment. Voor kinderen is er ook genoeg te doen in het museum. Met verschillende games kunnen zij hun kennis over storytelling en de animatiewereld testen of een stop motion-video maken met klei poppetjes.

Foto: © Storyworld

Storyworld heeft naast een moderne naam ook een moderne uitstraling. Het museum bevindt zich dan ook in Forum Groningen, dat we misschien wel de nieuwe trots van de stad Groningen kunnen noemen. Op de zesde verdieping schuilt de fantasiewereld die klaar is voor jouw bezoek.

Het museum bezoek je als student en t/m 17 jaar voor €6,00. Als volwassenen voor €9,00 en voor kinderen t/m 6 jaar is de entree helemaal gratis. Met een ticket kan je alle tentoonstellingen bezoeken. Bekijk de website voor meer informatie.

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook