NL

Mooie 4 Mijl hardlooproutes in Groningen

woensdag 17 juni 2020 3 minuten leestijd

Mooie 4 Mijl hardlooproutes in Groningen
Foto: 4 Mijl van Groningen

In verband met Corona is het nog niet duidelijk of en hoe de 4 Mijl van Groningen dit jaar door zal gaan, maar dat hoeft je natuurlijk niet te weerhouden om er al lekker op uit te gaan en te trainen. Door en om de stad Groningen lopen een aantal mooie 4 Mijl hardlooproutes die voor zowel beginners als gevorderden leuk zijn om te lopen.

De routes zijn allemaal ongeveer 6,437 km, ideaal om te trainen voor hét hardloopevenement van Groningen. Hardlopen is goed voor de gezondheid en en je ziet met deze routes ook nog eens veel van Groningen.

Gemarkeerde routes

Wanneer je precies wilt weten of je de goede route loopt zijn de gemarkeerde 4 Mijl routes erg handig. Hierdoor weet je precies hoeveel je nog moet afleggen en hoe de route loopt.

Hardlopen houd je gezond en zorgt ervoor dat je actief blijft. Om die reden heeft de Healthy Ageing Campus een eigen 4 Mijl route. De 4 Mijl route is dichtbij de stad en begint en eindigt bij het Hanzeplein (voor het UMCG). Voor stadjers en studenten een ideale route.

Foto: Marketing Groningen

Voor wie liever door een park loopt is de 4 Mijl route door het Stadspark een aanrader. Vanaf Hoogkerk of de stad kan je deze route starten. De route begint bij het Stadspark of aan de Johan van Zwedenlaan. Het is de perfecte route om voor de 4 Mijl van Groningen te trainen. Een andere route loopt aan de andere kant van de stad door het natuurgebied bij Kardinge. Al jaren lang is dit een geliefde traningsroute. 

In het noorden van de stad, bij de Zernike Campus loopt nog een 4 Mijl route. De route loopt over de campus en door de omliggende natuur.

Niet gemarkeerde routes

Naast de gemarkeerde routes zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wij hebben een aantal routes voor je uitgestippeld, zodat je ze via bijvoorbeeld Komoot kan volgen.

Om te beginnen onze eigen Discover Groningen route, ook wel het rondje stad. In deze route ren je een rondje om het centrum van Groningen. De route begint bij het iconische Hoofdstation van Groningen, vervolgens kom je ondermeer langs de Groningse grachten, het Noorderplantsoen, Ebbingekwartier en het UMCG.

Foto: Pepijn Koning

Als je van de natuur houdt is de Groene 4 Mijl, met de Onlanden als decor, een van de mooiste hardlooproutes van Groningen. Tijdens de route kan je verschillende dieren tegenkomen zoals paarden en verschillende vogels. De route begint op de zanddijk en loopt de hele Onlanden door.

Wanneer je genoeg getraind hebt kan je beginnen aan de echte 4 Mijl. De route wordt elk jaar door ruim 20 duizend hardlopers gelopen. Je begint in Haren en loopt naar de Vismarkt. Natuurlijk kan je de 4 Mijl ook lopen buiten het evenement om, echt doorlopen kun je vanwege de vele stoplichten op deze routes helaas meestal niet.

Foto: Marketing Groningen

In Komoot hebben we en overzicht gemaakt van alle 4 Mijl routes, zodat je Groningen op je hardloopschoenen kan ontdekken. Wat is jouw favoriete hardlooproute in of om Groningen? Laat het ons weten op Facebook.

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook