NL

Minibiebs: Deel boeken met je buurtgenoten

dinsdag 24 maart 2020 2 minuten leestijd

Minibiebs: Deel boeken met je buurtgenoten
Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

Vanwege alle Corona-virus maatregelen is Forum Groningen gesloten tot 1 juni. Momenteel zijn alle bibliotheken in Groningen gesloten. Voor sommige mensen betekent dat dat ze geen nieuwe boeken meer kunnen uitlenen. Maar er is gelukkig een manier om gratis te genieten van boeken: Minibiebs.

De Minibiebs in Groningen zijn kleine bibliotheken waar je een boek lenen. Ze zijn verspreid door heel Groningen. Het concept is simpel: Je kunt een boek uit de kleine collectie halen. Je kunt ook een boek achterlaten, als je een boek hebt die je niet meer wilt hebben. Dit concept is erg leuk in deze vreemde tijden waarin alle bibliotheken gesloten zijn. Het geeft boekenliefhebbers een manier om nog steeds nieuwe boeken te lezen en hun boeken met anderen te delen.

Als je wilt weten waar al deze Minibiebs zijn te vinden kun je kijken op de website van Forum Groningen. Ze verzamelen alle locaties van de Minibiebs op een overzichtelijke kaart. Als je een Minibieb kent die nog ontbreekt op deze kaart, dan kun je deze gemakkelijk doorsturen.

Blijf je liever binnen? Dan kun je ook heel veel boeken online bestellen. Support your locals en koop bij bijvoorbeeld Warenhuis Groningen, Boekhandel Riemer, Godert Walter en Van der Velde. Of koop een E-book bij Bol.com.

Ines Oliveira

Dit artikel is geschreven door Ines Oliveira

Ines studies Linguistics and Spanish in Bremen. She enjoys writing, researching and photography. The passion for those three things and her studies brought her to Groningen.

Lees ook