NL

Lokaal product: De Tjieskeek on a stick van Wadapartja

woensdag 21 april 2021 3 minuten leestijd

Lokaal product: De Tjieskeek on a stick van Wadapartja
Foto: Wadapartja

Door de lockdown konden en kunnen we niet meer eventjes langs een café gaan voor een kopje koffie met een gebakje. Want zeg nou zelf: een kop koffie in je ene hand en het gebakje met vork in de andere? Nee, dat werkt niet echt. Toch is er een creatieve oplossing bedacht hiervoor door Wadapartja.

Wadapartja is een restaurant met twee vestigingen in de stad, aan de Zuiderdiep en aan de Westerhaven. In het restaurant kun je eten, drinken en ook winkelen. Bovendien maken ze hun taarten zelf en gebruiken ze het liefst lokale producten.

Een product in een nieuw jasje

Ook Wadapartja moest zoals vele andere cafés en restaurants dicht tijdens de lockdown. Hierdoor moesten ze snel overschakelen naar afhalen en bezorgen. Gelukkig wisten ze hun draai hierin meteen te vinden. Ze merkten dat veel mensen in de stad het lastig vonden om op straat tegelijk een drankje en gebakje te nuttigen. Er is simpelweg geen ruimte meer voor een vork en je kan nergens even op een terras zitten.

Dit was dan ook de aanleiding voor Wadapartja om met een slimme oplossing te komen: de Tjieskeek on a stick. Het betekent simpelweg een cheesecake op een stokje. Misschien herken je het wel van de Stadswandeling050 dat wekelijks in de stad plaatsvond.

Foto: Wadapartja

Geen gedoe meer met een vork, je houdt namelijk de cheesecake vast aan het stokje en je kan hem meteen opeten. Dit is ook de reden waarom het zo’n enorm succes is. Een product wat al jaren op de menukaart stond, is in een nieuw jasje gestoken en biedt dé oplossing voor de huidige situatie. Daarnaast is Wadapartja een goede doorloop locatie en biedt dit mogelijkheden. Niet alleen bij stadjers is het een groot succes, ook bedrijven bestellen in grote mate Tjiekeeks.

Verschillende smaken

De cheesecakes worden huisgemaakt en worden in hete chocolade gedipt. Zodra de chocolade verhard is, worden er nog toppings toegevoegd, zoals: karamel zeezout, ruby (roze chocolade) framboos of witte chocolade met hazelnoot. Klinkt ons goed in de oren! Daarnaast zijn er ook nog Tjieskeeks met een bepaald thema te koop. Zo was er tijdens Oud en Nieuw een Tjieskeek met de smaak limoncello champagne met sterretjes en zilverspray.

Dan nog even over de naam van de cheesecake. Wadapartja wil altijd origineel, apart en huisgemaakt zijn. Vandaar dat het woord ‘cheesecake’ in het halfgebakken Engels is geschreven. Momenteel is een Tjieskeek alleen verkrijgbaar aan het Zuiderdiep, maar in de nabije toekomst wordt het op beide locaties verkocht. Ook is het idee om ze uiteindelijk op festivals en evenementen te verkopen.

Wie weet staat er na de lockdown dus een kraampje met Tjieskeeks op een festival! Ben jij ook benieuwd geworden? Haal dan een Tjieskeek on a stick op bij Wadapartja Zuiderdiep voor €4,50! Leer de stad meteen beter kennen met één van onze wandelroutes door het centrum.


Wat is jouw favoriete lokale product? Laat het ons weten en misschien besteden we er binnenkort aandacht aan!

Noa Pluis

Dit artikel is geschreven door Noa Pluis

Noa is een geboren en getogen Groninger. Ze houdt van de gezellige cafés, restaurantjes en winkelstraten en natuurlijk ook de rustige natuur in de buurt van de stad. Ze schrijft over de interessante plekken en activiteiten die Groningen als stad te bieden heeft.

Lees ook