NL
Koffiestation Books & Coffee
Koffie, thee en lunch

Koffiestation Books & Coffee

Bekijk alle 2 foto's

Over Koffiestation Books & Coffee

Rond 2012 was er in Groningen nauwelijks versgebrande koffie te vinden, en de lokale barista wist destijds weinig van de koffie die hij schonk. Omdat Emiel & Douwe van Koffiestation hadden ontdekt hoe waanzinnig verse koffie kon smaken en hoe bijzonder de koffieketen eigenlijk is vonden we dit erg jammer. Thuis zijn ze gestart met het experimenteren van het branden van koffie in een popcornpan, en op Koninginnedag in 2012 lieten ze onze de versgebrande, versgezette koffie op de vrijmarkt proeven.

Dit was een overtuigend succes! De reacties waren zo positief dat ze diezelfde week besloten om te starten met Koffiestation. Eigenlijk moesten ze vanaf toen alles nog leren, maar gaandeweg door onze aanhoudende nieuwsgierigheid werd de inkoop van groene koffie en het brandproces geperfectioneerd. Inmiddels is het resultaat te proeven. Hun heerlijke verse koffie, met een duidelijke afkomst.

Iedereen bij Koffiestation is verslingerd aan koffie. Neem bijvoorbeeld Suzanne: ze is koffiebrander en SCA-gecertificeerd trainster, je kunt bij haar jouw barista-skills naar het volgende niveau tillen! Dirk is een bevlogen barista met veel horeca-ervaring, hij staat met heerlijke koffies en koffie-advies voor je klaar in onze koffiebar in Boekhandel Riemer. Joachim zorgt voor betrokken en persoonlijk contact met onze klanten, hij vliegt op zijn bakfiets de hele stad door om iedereen tijdig van verse koffie te voorzien. Douwe ontwikkelt de brand-profielen die de koffies volledig tot hun recht laten komen, en speurt samen met Suzanne naar de meest bijzondere koffies uit alle windstreken. Linda is iedere week te vinden op de Vismarkt, waar ze met onze prachtige marktkraam iedereen helpt met het zoeken naar de perfecte koffie. Emiel is de creatieveling, de inspiratie voor de projecten, en zorgt dat alles samenkomt tot een geheel.

Adres

Oude Kijk in Het Jatstraat 21
Groningen
Nederland

Openingstijden

Maandag 08:30 - 18:30
Dinsdag 08:30 - 18:30
Woensdag 08:30 - 18:30
Donderdag 08:30 - 18:30
Vrijdag 08:30 - 18:30
Zaterdag 08:30 - 18:30
Zondag Gesloten

Is het geen plaatje?

Bekijk ook

Jouw bedrijf hier?

Wil je dat jouw bedrijf sneller gevonden wordt? Discover Groningen heeft maandelijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar bedrijven in Groningen.

Bekijk de mogelijkheden