NL

Live webcams in Groningen: Een blik op wat er gebeurt in de stad

maandag 6 december 2021 4 minuten leestijd

Live webcams in Groningen: Een blik op wat er gebeurt in de stad
Foto: Deon Prins (Marketing Groningen)

Neem live een kijkje in Groningen, vanuit je luie stoel: Groningen heeft verspreid over de stad verschillende webcams. De webcams leveren livebeelden uit de hele stad. Zo zie je bijvoorbeeld de Grote Markt, het Julianaplein, interessante gebouwen zoals het plein van het Academiegebouw en hoe Groningen er op dat moment uitziet. 

Benieuwd welke webcams er in Groningen zijn? In deze blog vind je een overzicht van alle actuele live webcams in de stad Groningen. Neem een kijkje in Groningen waar en wanneer je maar wilt.

Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

Webcams Grote Markt

Een live kijkje nemen op de Grote Markt? Er zijn twee webcams waarop je dit plein kunt bekijken. De eerste webcam laat de Grote Markt zien vanaf de Martinitoren.

Ook kun je de Grote Markt vanuit een andere perspectief bekijken. Met de tweede webcam kun je het plein van de Grote Markt zien van het terras van de drie Gezusters, de studentenvereniging Vindicat, de Martinitoren tot aan het prominente Stadhuis.

Grote Markt 1 Grote Markt 2

Foto: Aanpak Ring Zuid

Webcams Julianaplein

Het Julianaplein is het grootste en drukste kruispunt van Noord Nederland. Hier komt het verkeer van Assen, Drachten, Hoogezand en de binnenstad samen. Via deze webcams kijk je naar de bouw van het nieuwe knooppunt Julianaplein.

Julianaplein 1 Julianaplein 2

Webcam Oude Ebbingestraat

De Oude Ebbingestraat is een bekende straat in Groningen. De straat loopt van de noordzijde van de Grote Markt naar de Diepenring. De naam komt voor het eerst voor in 1245. Daarmee is het voor zover bekend de oudste nog bestaande straatnaam in Groningen.

Oude Ebbingestraat

Foto: Wutsje / Wikimedia Commons

Webcam Academiegebouw Groningen

Het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen ligt middenin het centrum van de stad. De webcam filmt het plein voor het gebouw en geeft een sfeerbeeld van het dagelijkse leven rondom het academiegebouw.

Academiegebouw

Webcam Oostersluis Groningen

De Oostersluis in Groningen is de grote schutsluis tussen het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. De Oostersluis ligt aan de oostzijde van de stad.

Oostersluis

Webcam Oosterhaven Groningen

De Oosterhaven is verbonden met het Eemskanaal en het Verbindingskanaal en vormt onderdeel van de Staande Mastroute. Deze webcam geeft een mooi zicht over de oostkant van de stad.

Oosterhaven

Bouwcamera’s in Groningen

Van nieuwe gebouwen, het aanleggen van wegen tot verbouwingen van oude monumenten. Groningen is constant in ontwikkeling en er is dan ook altijd wel iets in aanbouw. Ben je nieuwsgierig hoe het met deze nieuwe projecten gaat? Neem dan een kijkje bij de webcams van de belangrijkste bouwplaatsen in Groningen.

Render: Rijksuniversiteit Groningen

Zernike Campus – Feringa building

Het huidige complex Nijenborgh 4 voldoet niet langer en zal worden vervangen door een nieuw gebouw, genaamd Feringa Building, dit wordt het nieuwe gebouw van de Faculty of Science & Engineering.

Feringa Building

Hoofdstation Groningen

Om de treinverbindingen te verbeteren en meer treinen te laten rijden, krijgt het station Groningen extra sporen en perrons en worden sporen doorgetrokken. De komende jaren wordt station Groningen verbouwd en uitgebreid, zo komt er een nieuwe voetgangerstunnel, fietstunnel en een grotere fietsenstalling.

Hoofdstation Groningen

Foto: Aanpak Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid

Deze belangrijke toegangspoort in de zuidelijke ringweg van de stad wordt ombouwt en verbeterd in de bereikbaarheid, doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Vrijheidsplein Ring Zuid Europaweg

Wegennet Groningen

In verband met de aanpak van de zuidelijke ringweg staan er tijdelijk verschillende webcams gericht op de rest van het wegennet van Groningen. Je ziet het via onderstaande webcams.

Friesestraatweg Laan Corpus den Hoorn 1 Laan Corpus den Hoorn 2 Stationsweg 1 Stationsweg 2


Bookmark deze pagina en krijg altijd gemakkelijk toegang tot de actuele webcams in Groningen. Hebben we een leuke webcam gemist? Laat het ons weten.

Pepijn Koning

Dit artikel is geschreven door Pepijn Koning

Pepijn is één van de oprichters van Discover Groningen en zit bovenop alles wat er gebeurd in de stad. Hij is geboren en getogen in Groningen en houdt van de stad. Hij schrijft over alle nieuwe dingen die in Groningen te vinden zijn.

Lees ook