NL

Foto’s van winterse stad Groningen verkozen tot foto’s van het jaar

donderdag 30 december 2021 2 minuten leestijd

Foto’s van winterse stad Groningen verkozen tot foto’s van het jaar
Foto: Nickey Smolders (Winnaar publieksprijs)

In december vond de eerste editie van de Discover Groningen Photos of the Year wedstrijd plaats. Een zoektocht naar de mooiste foto’s van de stad Groningen die 2021 heeft voortgebracht. Deze prijs is in het leven geroepen om de stad en de vele fotografen extra onder de aandacht te brengen. Het (Groningse) publiek en een vakjury hebben de twee mooiste foto’s bepaald.

De vakjury bestond uit Harmen van der Vaart, Marion Stoffels, Rianne Mellema, Dillen van der Molen en Alexander Postma. Na een lang beraad heeft de jury een foto van de Hoge der A in de sneeuw geselecteerd als winnaar, deze foto is gemaakt door Daniël de Jong. “Een enorm warme foto. De sfeer zorgt ervoor alsof we zelf bij het moment aanwezig zijn. Genieten!”, aldus jurylid Rianne Mellema.

Ook de winnaar van de publieksprijs toont winterse taferelen. Een foto gemaakt door Nickey Smolders is als nummer 1 uit de bus gekomen. Volgens jurylid Marion Stoffels is dit geen verrassing: “Een treffende foto over 2021, waar op onze Groningse grachten op een prachtige Hollandse winterdag geschaatst werd. Een vredig beeld van één van onze hoogtepunten van het afgelopen jaar.”

Samen zijn deze twee foto’s de mooiste foto’s van de stad Groningen in 2021 en dragen ze de titel “Discover Groningen Photos of the Year 2021”. Naast de eeuwige roem ontvangen beide winnaars een cadeaubon ter waarde van €150,- voor Fotowinkel Sipkes in Groningen.

Pepijn Koning

Dit artikel is geschreven door Pepijn Koning

Pepijn is één van de oprichters van Discover Groningen en zit bovenop alles wat er gebeurd in de stad. Hij is geboren en getogen in Groningen en houdt van de stad. Hij schrijft over alle nieuwe dingen die in Groningen te vinden zijn.

Lees ook