NL

Florentin brengt keuken Tel Aviv naar Groningen

donderdag 31 oktober 2019 1 minuut leestijd

Florentin brengt keuken Tel Aviv naar Groningen
Foto Florentin

In het Ebbingekwartier in Groningen is sinds september de stoere horecazaak Florentin te vinden. Het restaurant is gevestigd in de voormalige Oude Gasfabriek, een prachtig pand met een industrieel karakter.

Het concept is geïnspireerd op de alternatieve wijk Florentin, gelegen in Tel Aviv. De keuken van Tel Aviv is dan ook terug te vinden bij FLO, zoals het bedrijf zich in het kort noemt. De kleuren, geuren, smaken en culturen van Tel-Aviv vindt je hier terug. De keuken van Tel-Aviv kenmerkt zich door een combinatie van Mediterrane, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken.

Liefde voor muziek

De eigenaren van Florentin zijn Emile Bos en Tom Bullinga, beiden ex-werknemers van sterrenrestaurants. Emile heeft gewerkt bij The Jane en de Librije en Tom als souschef bij Merlet. Bij Florentin is Emile vooral te vinden aan de voorkant en Tom als Chef-kok in de keuken.

Door hun liefde voor muziek speelt goede muziek een belangrijke rol in het concept. DJ’s voorzien de gasten van verschillende stijlen muziek, variërend tussen deep-house, funk, disco, soul en techno.

Foto: Florentin

Florentin is gelegen aan de Langestraat 66 in het Ebbingekwartier, bekijk hier meer informatie en de openingstijden.

Lees ook