NL

ESNS 2021: 35ste editie volledig digitaal, optredens gratis te bekijken

dinsdag 5 januari 2021 2 minuten leestijd

ESNS 2021: 35ste editie volledig digitaal, optredens gratis te bekijken
Foto: BartHeemskerk (ESNS)

Dit jaar vindt Eurosonic Noorderslag (ESNS) volledig digitaal plaats. Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival voor en over Europese muziek, dat elk jaar in Groningen plaatsvindt. Deze digitale editie zal bestaan uit een showcase festival, een conferentie en een online editie van de Music Moves Europe Talent Awards.

Het COVID-19 virus heeft een enorme impact op de muzieksector. Maar ondanks alles gaat het festival dit jaar door: met als toepasselijk thema “Road to recovery”. Met als doel om het vertrouwen terug te winnen, de crisis te boven te komen en een bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor de Nederlandse en Europese popmuziek.

Foto: Tom van Huisstede

Optredens van Eefje de Visser, Blanks en meer dan 50 andere artiesten

Tijdens het digitale showcasefestival zijn er optredens van ruim 50 artiesten, waaronder vijf artiesten geselecteerd in samenwerking met de European Broadcasting Union: Eefje De Visser (Nederland), Provinz (Duitsland), Henrik Felipe (Noorwegen), Klan (Duitsland) en Marinho (Portugal).

Foto: Ben Houdijk Ir

Popprijs en andere awards

Tijdens ESNS worden verschillende awards uitgereikt. Zo zullen de Music Moves Europe Talent Awards uitgereikt worden, de prijs voor opkomend Europees talent. Ook zal de Nederlandse Popprijs uitgereikt worden, vorig jaar gewonnen door Floor Jansen.

Conferentie voor professionals

Normaal gesproken is de conferentie een belangrijk onderdeel van ESNS, dit jaar is dat niet anders. Tal van sprekers zullen praten over de belangrijke onderwerpen die op dit moment spelen in de muziekindustrie. Daarnaast is het via het platform van ESNS voor deelnemers mogelijk om digitaal te netwerken.

Zo wordt er bijvoorbeeld besproken hoe COVID-19 de dagelijks routine en het werk van artiesten heeft beïnvloed en hoe de muziekwereld zich hier op heeft aangepast. Keith Harris zal met Sammy Andrews praten over gelijkheid en racisme in de muziekindustrie. Raphaella Lima (EA Games) zal het hebben over muziek in games.

Foto: Bart Heemskerk

ESNS 2021

ESNS vindt plaats van 13 t/m 16 januari. De optredens zijn dit jaar helemaal gratis te volgen. Om op de hoogte te blijven kun je je registreren op de website van ESNS.

Anastasia de Bruijn

Dit artikel is geschreven door Anastasia de Bruijn

Anastasia woont sinds 2018 in Groningen en was meteen een groot fan van de stad. Ze volgt de studie marketing & communicatie en brengt je op de hoogte van alle activiteiten en trends in Groningen.

Lees ook