NL

Het is weer pepernotentijd, bezoek deze pepernotenwinkels in Groningen!

woensdag 3 november 2021 2 minuten leestijd

Het is weer pepernotentijd, bezoek deze pepernotenwinkels in Groningen!

De dagen worden korter en kouder. Dat betekent dat de pepernoten en kruidnoten weer in huis gehaald kunnen worden. Met twee verschillende pepernotenwinkels in Groningen is het weer mogelijk om ze naar hartenlust in te slaan!

In de pepernotenwinkels kun je terecht voor een heleboel smaken. Van Pumpkin Spice tot Raspberry Cheesecake en truffel kruidnoten. In deze winkels vindt je kruidnoten, pepernoten en andere lekkernijen.

Van Delft 

De oudste en bekendste pepernotenfabriek van Nederland: Van Delft. Aan de Herestraat kun je bij Van Delft heerlijke pepernoten en kruidnoten kopen. Je hebt keuze uit 50 verschillende smaken. Van karamel zeezout tot pure chocolade en stroopwafel, de keuze is enorm gevarieerd.

Ze verkopen de authentieke kruidnoten ook met bijzondere smaken zoals gember, gin-tonic, limoncello, prosecco en cheesecake. Ook kun je er cookiccini’s, glacé biscuits, amandelen en eggynuts vinden. Voor cadeaus ben je hier aan het juiste adres, omdat ze hun producten ook in extra mooie cadeauverpakkingen verkopen.

Peppernuts Groningen 

Aan de andere kant van de Herestraat vindt je Peppernuts Groningen. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Amsterdam, maar heeft locaties in heel Nederland. Peppernuts Groningen heeft ruim 30 varianten van de typische traditionele Nederlandse pepernoten en kruidnoten.

Foto: Peppernuts

Peppernuts biedt een breed assortiment aan kruidnoten met smaken als: appeltaart, cappuccino, café noir, lemon cheesecake, truffel tiramisu en nog veel meer. Je vindt er niet alleen maar pepernoten, maar ook allerlei producten waarin pepernoten zijn verwerkt. Denk aan pindakaas, granola, worst, bakmixen, bier, likeuren en giftboxen. 

Met zo’n breed assortiment bij beide winkels, zal je niet met lege handen weer naar huis gaan. Niet helemaal zeker of een bepaalde smaak iets voor jou is? Je mag bij beiden gerust proeven om erachter te komen.

Dit artikel is geschreven door Naomi Wijesinha

Naomi houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken en schrijft hier dan ook graag over om te laten zien wat Groningen zoal te bieden heeft. Ze studeert momenteel Communicatie aan de Hanzehogeschool.

Lees ook