NL

Het is weer pepernotentijd, bezoek deze 3 pepernotenwinkels in Groningen!

dinsdag 27 oktober 2020 2 minuten leestijd

Het is weer pepernotentijd, bezoek deze 3 pepernotenwinkels in Groningen!

De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. We kunnen er dan ook niet meer omheen: pepernoten. Met drie verschillende pepernotenzaken in Groningen is het in de stad weer mogelijk om naar hartelust pepernoten in te slaan!

In de pepernotenwinkels kun je terecht voor bijna alle smaken die je maar kunt bedenken. Van Pumpkin Spice tot Raspberry Cheesecake  en truffel pepernoten. In deze winkels vind je pepernoten en kruidnoten in de meeste uitlopende smaken.

Van Delft 

De oudste en bekendste pepernotenfabriek van Nederland: Van Delft. Je kunt nu op zowel de Vismarkt als de Herestraat heerlijke pepernoten kopen. Je hebt keus uit 50 verschillende smaken. Van karamel zeezout tot pure chocolade en stroopwafel, de keuze is enorm gevarieerd.

Er zijn ook authentiek pepernoten te koop met smaken zoals bijvoorbeeld gember, gin-tonic, limoncello, prosecco en cheesecake. Een jaar lang gratis pepernoten eten en een unieke rondleiding in de fabriek iets voor jou? Er zitten 10 golden tickets verstopt in de gouden zakken met luxe pepernoten om het 140-jarig bestaan van de fabriek te vieren.  

Peppernuts Groningen 

In het midden van de Herestraat vind je de winkel van Peppernuts Groningen. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Amsterdam. Peppernuts Groningen heeft ruim 30 varianten van typische traditionele Nederlandse pepernoten en kruidnoten.

Foto: Peppernuts

Peppernuts biedt een breed assortiment aan kruidnoten met smaken als: appeltaart, cappuccino, Cafe noir, lemon cheesecake, truffel tiramisu en nog veel meer. Je vindt er niet alleen maar pepernoten maar ook allerlei producten waarin pepernoten zijn verwerkt. Denk aan pindakaas, granola, bier, likeuren, en kruidnoten Fudge giftboxes.

Naast deze drie winkels die volledig gespecialiseerd zijn in pepernoten kun je natuurlijk ook nog een zak pepernoten scoren bij de supermarkt om de hoek. Dan is de keuze aan smaken alleen wel wat kleiner. Wat is jouw favoriete pepernoot of kruidnoot?

Anastasia de Bruijn

Dit artikel is geschreven door Anastasia de Bruijn

Anastasia woont sinds 2018 in Groningen en was meteen een groot fan van de stad. Ze volgt de studie marketing & communicatie en brengt je op de hoogte van alle activiteiten en trends in Groningen.

Laat een reactie achter ()

Lees ook