NL

8 x Vegan restaurants en cafés in Groningen

donderdag 7 oktober 2021 3 minuten leestijd

8 x Vegan restaurants en cafés in Groningen
Foto: Lex Vesseur

Het aanbod van vegan eetplekjes wordt steeds groter, zo ook in Groningen. Van een gezonde salade met smoothie tot een flinke vegan burger met friet. Iedereen die graag plantaardig eet, kan bij verschillende restaurants en cafés in Groningen terecht . Wij hebben een greep hieruit voor je op een rij gezet.

Achterwerk: vegan fine cuisine voor iedereen

Met iedere drie weken een nieuw vegan menu, zit je bij Achterwerk in de Oosterstraat wel goed. Ze kopen veel lokaal en kiezen ingrediënten op basis van wat het seizoen biedt. Ze werken uitsluitend met vier- of vijfgangen verassingsmenu’s. Daarbij hebben ze een wekelijks variërend, zorgvuldig geselecteerd drankaragnement.

Foto: Lex Vesseur

De Herbivoor: biologisch en veganistisch dagrestaurant

De Herbivoor, gevestigd aan de Gedempte Zuiderdiep, werkt uitsluitend met Biologische producten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgebonden fruit en groenten. Hierdoor is de menukaart elke maand anders.

Foto: De Herbivoor

BLA BLA: vlees noch vis

Bij BLA BLA aan de Nieuwe Boteringstraat kun je genieten van een vega of vegan lunch en diner. Probeer bijvoorbeeld de paddenstoelloempia’s of een dadel-halva cakeje.

Foto: Bla Bla

MAHALO: organic, local, ethical

Aan de Verlengde Grachtstraat vind je Mahalo, voorheen Anat. Hier gaat het om goed eten, good vibes en community. Alle producten zijn huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig.

Foto: MAHALO

FLFL: verse falafel in Groningen

Dol op falafel? Bij FLFL aan de Carolieweg en de Oude Kijk in ’t Jatstraat, kun je genieten van falafel in een wrap, falafelballetjes, of een van de andere gerechten. Ooit gehoord van Shakshuka? Dit is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper, paprika en ui, gewoonlijk gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Foto: FLFL

Feel Good: sit back, relax and have a good time

Bij Feel Good in de Oude Kijk in ’t Jatstraat zijn ze gepassioneerd over het bijdragen aan een gezondere, mooiere wereld en werken ze vanuit liefde voor mens en natuur. De gerechten zijn huisgemaakt, vers bereid met louter natuurlijke ingrediënten die bij voorkeur biologisch en lokaal zijn. Het menu is volledig vegetarisch en bevat veel vegan opties.

Foto: Feel Good

Lust: duurzaam en eco-vriendelijk

Lust bevindt zich ook in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Hier kun je terecht voor een vegan diner met de vegan Lust burger, vegan Mephis style Pulled pork burger, de vegan bitterballen of een van de andere gerechten. Ook serveren ze ”no waste soep” met ingrediënten die anders in de container waren beland.

Foto: Lust

Rå | bowls & juices: rethinking fast food

Rå is Deens voor rauw en onbewerkt. Volgens de mannen van Rå hoeft fastfood geen ongezonde rotzooi te zijn, maar kan men een fast-service restaurant zijn zonder compromissen te sluiten over smaak, gezondheid en duurzaamheid. Bij Rå is alles 100% plantaardig en gebruiken ze gecertificeerde biologische ingrediënten. Kies uit de vele bowls of stel er zelf eentje samen.

Foto: Salatbar Rå

Heb je nu zin gekregen in een lekkere plantaardige maaltijd? Probeer een van de genoemde restaurants en cafés of ga zelf op zoek naar de Vegan parels van Groningen.

Dit artikel is geschreven door Naomi Wijesinha

Naomi houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken en schrijft hier dan ook graag over om te laten zien wat Groningen zoal te bieden heeft. Ze studeert momenteel Communicatie aan de Hanzehogeschool.

Lees ook