NL

Titelverdedigers aan de start van de 33ste 4 Mijl van Groningen

woensdag 9 oktober 2019 2 minuten leestijd

Titelverdedigers aan de start van de 33ste 4 Mijl van Groningen
Foto: 4 Mijl van Groningen

Aankomende zondag vindt de 4 Mijl van Groningen voor de 33ste keer plaats, met jaarlijkse 23.000 deelnemers is de 4 Mijl het grootste loopevenement van Noord-Nederland. Het is elk jaar een heus sportief volksfeest voor Groningen. Het parcours van de 4 Mijl staat bekend als een snel parcours. Zoals elk jaar ligt de start in Haren, 6.437 km verderop ligt de finish op de Vismarkt in Groningen.

De snelste man en vrouw van de 4 Mijl 2018, Davis Kiplangat en Eva Cherono, staan zondag wederom aan de start. Nederlandse inbreng is er bij de heren van Yorben Ruiter, Mike Foppen en Mohammed Ali. Bij de dames staan onder andere Floor Doornwaard, Yasmin Hillebrink en Lotte van der Pol aan de start. De wedstrijdlopers starten zondag om 13:00, 45 minuten later mogen de recreanten los.

Studentenloop

Omdat Groningen met meer dan 80.000 studenten een echte studentenstad is, is er dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd: de 4 Mijl Studentenloop. Maximaal 2000 studenten starten allemaal samen in één startwave. De snelste studenten worden gehuldigd tijdens een aparte prijsuitreiking.

4Mijl4You

De 4 Mijl bestaat naast de wedstrijdloop en de recreantenloop ook uit de 4Mijl4You. De 4Mijl4You wordt sinds een aantal jaar georganiseerd op de dag voor de 4 Mijl. De 4Mijl4You gaat over hetzelfde parcours als de hardlopers, maar dan net even anders. Bijvoorbeeld wandelend, op de fiets, rolstoel of skates. De 4Mijl4You start zaterdag om 20:15.

Stichting Walk On

Dit jaar wordt er met het evenement geld opgehaald voor Stichting Walk On. Deze stichting zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen met behulp van een exoskelet, begeleid door professionele fysiotherapeuten. Het geld dat wordt opgehaald investeren ze in dit robotpak, met een exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie 2 keer in de week trainen.

Lees ook