NL

Suppen in Groningen: ontdek de stad vanaf het water

woensdag 12 augustus 2020 3 minuten leestijd

Suppen in Groningen: ontdek de stad vanaf het water
Foto: Daphne de Vries

Suppen oftewel ‘Stand Up Paddle’ is dé watersport van dit moment. Je staat op een soort surfplank en beweegt je met een paddel voort door het water. Iets wat je op veel plekken kunt doen, maar wat is er nou leuker dan dit te doen in de binnenstad van Groningen? Ga je mee suppen in Groningen?

Ontdek Groningen vanaf het water

Het leuke is, iedereen kan suppen. Het is echt niet moeilijk. Ben je aan het begin nog wat wiebelig? Dan ga je op je knieën zitten en beweeg je op deze manier voort. Lekker peddelen door Groningse grachten. Langs de Hoge en Lage der A, de Noorderhaven, de Turfsingel en via de Oosterhaven langs het Groninger Museum.

Je ontdekt de stad vanaf het water terwijl je sportief bezig bent. Naast dat het een inspanning is voel je je heerlijk ontspannen. Staand op je plank ervaar je de Groningse grachten op een bijzondere manier en kom je helemaal tot rust op het water.

Foto: Thom de Bie (Discover Groningen)

Tip! Als je een rondje door de grachten van Groningen gaat suppen is het handig om te kijken hoe de wind staat. Het stuk water voor het Groninger Hoofdstation is het breedst, waardoor je daar de meeste tegenwind zult hebben. Maar als je bij je rondje suppen rekening houdt met de wind zal je hier met de stroming mee varen. Dit maakt het suppen in Groningen nog leuker (en aangenamer).

Foto: Daphne de Vries

Een sup huren in Groningen

Je kunt op verschillende plekken een sup huren in Groningen. Zelf huurde ik mijn sup Bij de Sluis. Je stapt hier pal voor de deur vanaf de steiger gemakkelijk op je sup en kunt direct beginnen met jouw suptocht door de grachten van Groningen. En weet je wat fijn is? Na je rondje op de sup kun je hier een heerlijk ijsje eten!

Op zoek naar een Supexperience? Kijk dan eens op de site van watersporthuis Teuntje de Slak. Zij bieden verschillende supevents als teambuilding en een supsafari aan.

Ook bij beDRIJFNAT kun je in Groningen een sup huren. Naast supboards bieden ze ook een sloeptocht en sup yogalessen aan.

Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

Wat heb je nodig om te suppen?

Als je gaat suppen wil je natuurlijk beslagen ter ijs komen en is het handig om een aantal dingen mee te nemen.

  • Supboard met verstelbare peddel
  • Waterdichte rugzak voor je (waardevolle) spullen
  • Surfkleding/beschermende kleding tegen de zon
  • Zonnebrand & pet (bij mooi weer)
  • Flesje water en snack
  • En als je leuke foto’s of video’s wilt maken je telefoon (in waterproof zakje), actioncam of GoPro.

Dit artikel verscheen eerder op de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries.

Daphne de Vries

Dit artikel is geschreven door Daphne de Vries

Daphne is een adrenaline junkie met een enorme passie voor reizen. Ze reist de hele wereld over, tussen het reizen door woont ze in Groningen. Op haar reisblog schrijft ze over haar reizen.

Lees ook