NL

Wekelijks hardloopevenement parkrun komt naar Groningen

woensdag 19 februari 2020 2 minuten leestijd

Wekelijks hardloopevenement parkrun komt naar Groningen
Foto: parkrun

Trek je hardloopschoenen maar aan en ren vanaf volgende week iedere zaterdag in het Stadspark van Groningen. Vanaf 29 februari 2020 kan je iedere week meedoen aan de “parkrun”. Bij het evenement ren, jog of wandel je 5 kilometer met andere hardlopers. Parkrun is geen race tegen de ander of de klok, maar een sociaal evenement.

Parkrun Groningen vindt plaats in het Stadspark en is er voor elke hardloper. Of je nou beginnend, gevorderd, jong of oud bent, dat maakt bij parkrun niet uit. Parkrun is er voor iedereen, het evenement probeert heel Nederland in beweging te krijgen.

Foto: Parkrun organisatie

De editie in Groningen is zeker niet de eerste editie van parkrun. Sinds 2004 worden er overal ter wereld hardloopevenementen georganiseerd. Van Singapore tot Sydney en vanaf nu dus ook in Groningen. Parkrun wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en mede daarom is deelname helemaal gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden via de registratie link.

Drink na afloop een ochtendkoffietje bij Sportpark Velocitas, kom in contact met mede hardlopers en maak parkrun jouw wekelijkse event. Daarnaast begin je je weekend goed met de parkrun, het evenement begint om 9 uur ‘s ochtends, daarna kun je je zaterdag fris en fruitig beginnen.

Dus waar wacht je nog op, kom in beweging en meld je aan via de website!

Wanneer: Vanaf 29 februari elke zaterdag om 9:00
Waar: Stadspark Groningen, Concourslaan 1
Prijs: Helemaal gratis!

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Lees ook