NL

Park Meerstad officieel geopend met 10 hectare grote expositie

vrijdag 18 september 2020 1 minuut leestijd

Park Meerstad officieel geopend met 10 hectare grote expositie
Foto: Meerstad

Vanaf vandaag is het 10 hectare grote Park Meerstad officieel geopend. Park Meerstad is een uniek land art-kunstwerk, het grootste van Nederland. Heel toepasselijk is er ter gelegenheid van de opening van dit kunstwerk vanaf vandaag een expositie te vinden.

Het park is ontworpen door beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. Door de samenwerking tussen kunstenaar en ontwerpers is een park ontstaan waarbij kunst verweven is in de natuur. Het park geeft een bijzondere blik op de omgeving.

Foto: Meerstad

Het groene park bestaat uit glooiende heuvels met bloemen, grassen, bomen, een natuurlijke speelplaats met een kabelbaan en uit een strand. Dwars door het park loopt een wandel- en fietspad.

Expositie ‘Kunst is mijn natuur’

Voor de expositie ‘Kunst is mijn natuur’ zijn in het 10 hectare grote park 85 kunstenaars aan de slag gegaan. In totaal zijn er 130 kunstwerken te vinden. Je vind hier klassiek schilderwerk, fotografie, graffiti en alles daar tussenin.

De expositie is tot en met 27 september gratis te bezoeken. Bij het VVV kantoor in Forum Groningen is een plattegrond te verkrijgen. Deze is ook beschikbaar als download. Het adres van het park is Zijlkade 2, Groningen.

Lees ook