NL

Oude Engelenpoortje nieuwe toegang tot Nieuwe Markt

dinsdag 15 december 2020 1 minuut leestijd

Oude Engelenpoortje nieuwe toegang tot Nieuwe Markt
Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

De Engelensteeg liep decennia lang dood en diende als fietsenstalling en vuilstort voor het uitgaansleven. Nu de laatste panden aan de Nieuwe Markt opgeleverd worden is het Engelenpoortje weer zichtbaar en is de steeg weer geopend. 

Al ruim 400 jaar bevindt de Engelenpoort zich op deze plek. Tot 2012 was de Engelenpoort de verbinding tussen de Poelestraat en het pleintje in de Naberpassage. De poort heeft zijn naam te danken aan de voormalige herberg de Blauwe Engel, die gevestigd was op de hoek van de Poelestraat. 

In 2012 ging de oostzijde van de Grote Markt op de schop waardoor de authentieke poort lange tijd niet meer toegankelijk was. Vorige week is de Engelenpoort in ere hersteld en is deze nieuwe toegangspoort naar de Nieuwe Markt te gebruiken. Deze markt is het nieuwe plein voor het Groninger Forum. De laatste bestrating van deze markt wordt binnenkort afgerond.

Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

Maaike Pruim

Dit artikel is geschreven door Maaike Pruim

Maaike is een geboren en getogen Groningse, ze houdt van de gezelligheid van de stad en de nuchterheid van de mensen. Ze studeert communicatie en schrijft over al het leuks dat Groningen te bieden heeft.

Lees ook