NL

Oliebollenkramen in Groningen

woensdag 17 november 2021 1 minuut leestijd

Oliebollenkramen in Groningen
Foto: oliebollenkraam westerhaven

Het einde van het jaar is weer in zicht, dus dat betekent: tijd voor oliebollen, rozijnenbollen en appelbeignets. Er is toch niks lekkerder dan een verse oliebol van de oliebollenkraam? Wij verzamelden alle locaties waar je dit jaar oliebollen kunt kopen.

Verschillende soorten

Oliebollen komen in verschillende soorten en maten. Naast de standaard oliebol naturel of die met krenten zijn ze tegenwoordig ook te krijgen als volkoren oliebollen of zelfs glutenvrij. Daarnaast hebben veel oliebollenkramen bijvoorbeeld ook: Berlinerbollen, Appelbollen of beignets, bananenbollen of chocolade wafels. Er is dus voor ieder wat wils!

Glutenvrije oliebollen zijn op  30 en 31 december te koop bij TOET het Toetjesparadijs.

Waar zijn ze te vinden?

Verspreid over de stad zijn er veel verschillende oliebollenkramen te vinden, de meest bekende staat waarschijnlijk op de Grote Markt. Vooral rond oud en nieuw staan hier altijd lange rijen. Hieronder zie je alle oliebollenkramen op de kaart.

Staat jouw favoriete oliebollenkraam er niet tussen? Laat het ons vooral weten.

Dit artikel is geschreven door Annegreet Bos

Annegreet woont sinds 2016 in de stad Groningen waar ze International communication studeert aan de Hanzehogeschool. Ze houdt van reizen, fotografie en creatief bezig zijn. Daarnaast ontdekt ze graag (nieuwe) hotspots in de stad en schrijft ze daarover.

Lees ook