NL

Groningen krijgt twee nieuwe strandtenten aan het Woldmeer

donderdag 18 maart 2021 2 minuten leestijd

Groningen krijgt twee nieuwe strandtenten aan het Woldmeer
Impressie: Het Strandhuis

Aan het Woldmeer wordt komend voorjaar een nieuwe horecazaak geopend: Het StrandHuis. Uiteindelijk komt daar nog een tweede horecazaak bij, aan de andere kant van het Woldmeer. Dit is een mooie en hoopvolle blik op de toekomst van de horeca in Groningen in deze zware tijden. Binnenkort kunnen we hier genieten van een hapje en een drankje aan het Woldmeer.

Het StrandHuis  

De grootste blikvanger wordt ‘Het StrandHuis’ dat het hele jaar door open blijft. Hier kun je lekker lunchen, loungen en dineren. Daarnaast komt er een speciale locatie voor een surfschool genaamd ‘Zeil-Surfschool’. Een hele leuke en gevarieerde plek dus om elkaar weer te ontmoeten. Bovendien staat deze plek bekend om de ruimte, het groen en de vrije uitzichten.

Het StrandHuis is een initiatief van Ronald Verheijen, voormalig eigenaar van Het Heerenhuis. Dit horecaconcept is gekozen vanuit een openbare pitch die Bureau Meerstad samen met Procap in 2020 heeft gehouden.

Foto: Andre Hosper (Wikimedia Commons)

De deuren van Het StrandHuis worden dit voorjaar al geopend, hier kijken we met volle teugen naar uit! De zaak komt aan het strand van de Waterviolier, aan de zuidkant van het Woldmeer, en wordt duurzaam gebouwd. Doordat het gebouw modulair gebouwd wordt zal de bouw dit voorjaar al afgerond kunnen worden. Voordat de bouw compleet afgerond is, komt er alvast een gezellige foodtruck te staan, om alvast in de stemming te komen.

Park Meerstad

Daarnaast komt er nog een tweede horecagelegenheid aan, in Park Meerstad. Dit park is een uniek landkunstproject van tien hectare groot. De ontwikkeling van het park is een samenwerking tussen het Kunstpunt, de Gemeente Groningen, Bureau Meerstad, en de bewoners zelf. Kunst en natuur komen hier samen.

De officiële plannen voor de horecagelegenheid op deze plek worden in de zomer bekend gemaakt, nog even afwachten dus.

Foto: Meerstad

Zo zie je maar dat Groningen constant in ontwikkeling is. Kun jij ook niet wachten tot Het StrandHuis zijn deuren opent en je hier kunt genieten van een hapje en een drankje in de zon?

Noa Pluis

Dit artikel is geschreven door Noa Pluis

Noa is een geboren en getogen Groninger. Ze houdt van de gezellige cafés, restaurantjes en winkelstraten en natuurlijk ook de rustige natuur in de buurt van de stad. Ze schrijft over de interessante plekken en activiteiten die Groningen als stad te bieden heeft.

Lees ook