NL

Zo help je lokale bedrijven deze moeilijke tijd door

dinsdag 17 maart 2020 4 minuten leestijd

Zo help je lokale bedrijven deze moeilijke tijd door
Foto: Deon Prins (Marketing Groningen)

Lokale horeca in Groningen heeft sinds zondag hun deuren moeten sluiten voor bezoekers en winkels zien teruglopende klantenaantallen. Maar dit betekent zeker niet dat je niet meer kan genieten van de specialiteiten en producten van jouw favoriete restaurant of winkel.

In de stad ontstaan veel verschillende acties om elkaar door deze moeilijke tijden heen te helpen. Ook jij kan een steentje bijdragen door de lokale bedrijven te helpen. Veel Groningse bedrijven komen met creatieve oplossingen om toch te blijven verkopen. Help jij deze bedrijven mee om door deze moeilijke tijd te komen?

Winkels

Bijvoorbeeld Beans & Grapes, de wijn en delicatesse winkel geeft aan thuis contactloos te bezorgen. Een bestelling kan geplaatst worden door een mailtje te sturen, vervolgens betaal je via Tikkie. Ook bij Slijterij van Erp kan je je favoriete dranken bestellen via de mail. Zo kan je thuis genieten van wijnen en delicatessen om zo deze periode thuis door te komen. Ook wijnwinkel Barrel is druk bezig om er voor te zorgen dat hun wijnen bij jou thuisbezorgd kunnen worden. Hou hun social media kanalen in de gaten.

Foto: Ines Oliveira (Discover Groningen)

Winkel Your daily tea cup denkt met je mee. Your daily tea cup biedt 15% korting op alles in de collectie, zowel in de winkel als online. Zodat je met een gerust hart thee kan blijven kopen. Voor iets zoets bij de thee ben je bij Smaakaron aan het juiste adres. Smaakaron probeert te zorgen voor afhaal- en bezorgmogelijkheden. Ze houden je hiervan op de hoogte op social media.

Mary Jane Schoenenboetiek komt je tegemoet door hun webwinkel volledig te updaten en biedt zelfs aan om extra filmpjes en foto’s van de producten te sturen. Daarnaast kan je giftcards kopen met 20% extra waarde.

Dinerbonnen

Veel restaurants en cafés die hun deuren hebben gesloten verwelkomen je graag weer zodra ze weer open mogen. Daarom bieden Du Nord, Javaanse Eetcafé, Vive la vie, Bodega y tapas Groningen en de Groene stoel dinerbonnen aan. Deze kun je inleveren zodra ze weer geopend zijn. Het leuke van sommige van deze dinerbonnen? Je krijgt meer waarde terug dan dat je er voor betaald hebt, in sommige gevallen krijg je een gratis gerecht.

Foto: De Groene Stoel

Korting bij bestelling

Bij sommige bedrijven krijg je korting wanneer je een bestelling plaatst. Zoals een coupon bij Wadapartja of een korting bij Rå økologisk salatbar. Bij Wadapartja bestel je heerlijke broodjes en bij Rå salatbar gezonde gerechten en sappen.

Bezorging en afhaal

Andere horecagelegenheden attenderen erop dat je nog steeds welkom bent in deze vervelende periode, ondanks dat ze voor bezoekers gesloten zijn. Deze restaurants willen graag dat je niet zonder je favoriete gerechten zit en bezorgen het eten nu bij jouw thuis. Dit kan bij bijvoorbeeld Thai JasmineBrussels lof, The Smoothbrothers, PureBlokes en Doppio. Dinercafé Soestdijk heeft een speciaal afhaalmenu samengesteld. Bel ook eens naar deze zaken voor de mogelijkheden.

Catering bedrijf Cook-ing gaat druk aan de slag met het bereiden van maaltijden. Elke dag kun je voor 9:00 doorgeven wat je die avond zou willen eten en vervolgens gaan ze voor je aan de slag. De maaltijden kunnen worden afgehaald tussen 16:00 en 19:00.

Foto: Blokes

Zoals je kan zien zijn er genoeg bedrijven die met een creatieve oplossing komen, ze hebben jouw hulp dan ook hard nodig. Zonder deze bedrijven is Groningen, Groningen niet en daarom is het belangrijk om gezamenlijk door deze moeilijke periode te komen. Hou je wel altijd aan de maatregelen van de overheid bij afhalen en bezorging.

Blijft jouw favoriete zaak ook op een unieke manier open in deze moeilijke tijd? Laat het ons weten. En vergeet niet om de lokale bedrijven te steunen! 😃

Lisanne van Essen

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Essen

Lisanne studeert communicatie en heeft een passie voor schrijven én Groningen. Ze brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van de stad Groningen.

Laat een reactie achter ()

Lees ook