NL

Het kan weer: Bezoek deze topsportwedstrijden in Groningen

woensdag 16 februari 2022 3 minuten leestijd

Het kan weer: Bezoek deze topsportwedstrijden in Groningen
Foto: SvdS Fotografie

Het is zover: na lang wachten is er weer publiek op volle capaciteit welkom bij sportwedstrijden. Het uitgelezen moment om topsport in de stad Groningen te ontdekken. Naast FC Groningen is er nog een ruim aanbod aan topsport te vinden in Groningen. Steun de lokale clubs en bezoek eens een andere sport. Zo kun je bijvoorbeeld naar een basketball, volleybal of ijshockeywedstrijd gaan.

Donar – Basketball

Sinds 1951 is Donar actief in het Nederlandse basketbal. Wat begon als onderdeel van studentenvereniging Vindicat is vandaag de dag een professionele basketbalclub die meedoet om de prijzen. Donar speelt in de BNXT League, de eredivisie competitie van Nederland en België. Wedstrijden van de club worden gespeeld in MartiniPlaza, waar plaats is voor 4.350 toeschouwers en daarmee de grootste basketballhal van Nederland is. Een avondje Donar staat garant voor een avond vol entertainment.

Kaarten kopen voor Donar kan hier.

Foto: SvdS Fotografie

Lycurgus – Volleybal

Lycurgus is de hoogst spelende volleybalclub van Groningen. Heren 1 speelt al jaren in de Eredivisie. De laatste zeven jaar zijn ze er elk seizoen met prijzen vandoor gegaan. De landskampioenstitel, de supercup of de beker en in 2016 zelfs met alle drie. Amysoft Lycurgus speelt zijn thuiswedstrijden in het Alfa-College Topsportcentrum op het Groninger Sportcomplex Kardinge, belangrijke wedstrijden worden net als Donar in MartiniPlaza gespeeld.

Kaarten kopen voor Lycurgus kan hier.

Foto: Pepijn Koning (Discover Groningen)

GIJS – IJshockey

GIJS is dé ijshockeyclub uit Groningen. In 2010 kwamen ze voor het laatst uit in de Eredivisie onder de naam “Groninger Grizzlies”.  Op dit moment spelen ze al een aantal jaren in de eerste divisie. Het eerste team bestaat voornamelijk uit spelers die uit hun eigen jeugdopleiding zijn gekomen. GIJS speelt haar wedstrijden in Sportcentrum Kardinge. IJshockey is een spectaculaire snelle sport en daarom zeker een aanrader om te bezoeken.

Kaarten kopen voor GIJS kan hier.

Foto: Stefan van der Spek

Meer topsport

Naast de bovengenoemde sporten zijn er nog meer teams die op hoog niveau spelen en het bezoeken waard zijn.

Zo spelen de Martini Sparks  hun vierde seizoen in de Women Basketball League, het hoogste nationale niveau in het vrouwenbasketbal. Zij zijn de enige basketbalclub van het Noorden die bij de vrouwen op het hoogste niveau speelt.

Korfbalvereniging NIC uit Groningen speelt met hun eerste team op het derde niveau in de Nederlandse competitie. De club heeft daarnaast verschillende keren spelers laten spelen in regionale en nationale selecties.

De Groningsche Cricket en Hockey Club (G.C.H.C.) is een van de twee studenten hockey verenigingen in Groningen en tevens de grootste in Nederland. Zowel hun Heren en Dames 1 spelen op dit moment in de eerste klasse.

Kortom genoeg keuze om topsportwedstrijden te kijken in Groningen. Bij welke club ga jij eens een kijkje nemen?

Dit artikel is geschreven door Annegreet Bos

Annegreet woont sinds 2016 in de stad Groningen waar ze International communication studeert aan de Hanzehogeschool. Ze houdt van reizen, fotografie en creatief bezig zijn. Daarnaast ontdekt ze graag (nieuwe) hotspots in de stad en schrijft ze daarover.

Laat een reactie achter ()

Lees ook