NL

Discover Groningen Photos of the Year

Het einde van het jaar is in zicht, we gaan in de laatste maand van het jaar op zoek naar de mooiste foto’s van de stad Groningen die 2021 heeft voortgebracht. Gedurende het jaar selecteerden we al wekelijks de ‘’Photos of the week’’, maar in december pakken we het groter aan.  Middels deze wedstrijd verkiezen we de twee mooiste foto’s van het jaar. Één foto wordt gekozen door het publiek, en één foto door onze vakjury bestaande uit Groningse fotografen.

Bekijk uitslag
Discover Groningen Photos of the Year Discover Groningen Photos of the Year Discover Groningen Photos of the Year Discover Groningen Photos of the Year Discover Groningen Photos of the Year Discover Groningen Photos of the Year

Stem op de mooiste foto’s van Groningen van 2021

2021 was een jaar waarin veel is gebeurd. Aan het begin van het jaar was er een avondklok en kon er geschaatst worden op de Groningse diepen en meren. In de loop van het jaar kwam de stad weer tot leven, met als hoogtepunt de heropening van de horeca. Groningen kon weer bruisen! We brengen deze maand de mooiste foto’s nog eens onder de aandacht. En iedereen kan stemmen op dé foto van het jaar.

Hoe werkt deze wedstrijd?

Van 29 november tot en met 5 december is het voor iedereen mogelijk om een foto te nomineren, dit mag een foto van jezelf zijn of iemand anders zijn. Zolang deze foto in 2021 gepost is op Instagram.

Alle foto’s die dit jaar al tussen onze “Photos of the Week” hebben gestaan zijn automatisch genomineerd voor de felbegeerde titel “Discover Groningen Photos of the Year”.

Uit alle genomineerde foto’s worden door een vakjury 20 foto’s geselecteerd. Op deze foto’s kan vervolgens van 8 t/m 29 december gestemd worden (deze termijn is verlengd). De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Daarnaast verkiest de jury zelf ook de foto die volgens hun de mooiste van 2021 is. Deze foto wint de juryprijs. Samen vormen deze twee foto’s de “Discover Groningen Photos of the Year 2021”.

Prijzen

De makers van de winnende foto’s winnen naast de eeuwige roem een cadeaubon van €150,- te besteden bij Foto Sipkes in de Poelestraat.

Onder de stemmers verloten we twee ingelijste foto’s van de Photos of the Year wedstrijd naar keuze. Deze prints worden ingelijst en aangeboden door Fotofabriek.

Praktische informatie

Belangrijke data

  • Van 29 november tot en met 5 december is het mogelijk om een eigen foto te nomineren, of om een andere Instagram foto te nomineren.
  • Van 8 december tot en met 29 december 23:59 is het voor iedereen mogelijk om te stemmen op je favoriete foto(‘s).
  • De winnaars worden op 30 december tussen 16:00 en 18:00 bekendgemaakt op het Instagram account van Discover Groningen.

Vakjury

De vakjury bestaat uit uit:

Harmen van der Vaart – Harmen is fotograaf en filmmaker, gespecialiseerd in portret, reizen, architectuur en evenementen zoals bruiloften.

Marion Stoffels – Marion is al meer dan tien jaar een outdoor (drone) foto- en videograaf. Ze legt het Groningse landschap vast, organiseert fototours, workshops en doet fotoshoots voor bedrijven en bruiloften

Rianne Mellema – Rianne werkt in de zorg en fotografeert in haar vrije uren. Onlangs verscheen er een foto van haar op de cover van fotomagazine Zoom. Haar ansichtkaarten zijn te koop in Forum Groningen.

Dillen van der Molen – Dillen maakt bijna elke dag foto’s in de stad. Een interessant gegeven is dat hij slechtziend is, maar toch de mooiste foto’s maakt. Momenteel heeft hij ook een fototentoonstelling op de afdeling oogheelkunde van het UMCG.

Alexander Postma – Alexander is een van de vaste fotografen van Discover Groningen. Hij schiet foto’s van bijvoorbeeld horecazaken of architectuur daarnaast maakt hij ook prachtige foto’s van Groningen vanuit de lucht met zijn DJI Drone.

Kortom, een erg deskundige jury met veel kennis over en ervaring met fotografie.

Spelregels

  • Per persoon is het mogelijk om één foto in te zenden.
  • Het is mogelijk om een foto van iemand anders te nomineren door de Instagram URL van de originele foto in te sturen. (Let op: het profiel moet openbaar zijn)
  • De foto is in 2021 op Instagram gepost.
  • Het is een kleurenfoto.
  • De foto is gemaakt in de stad Groningen.