NL

De impact van het Corona-virus op Groningen

vrijdag 13 maart 2020 1 minuut leestijd

De impact van het Corona-virus op Groningen

De hele wereld is in de ban van het Corona-virus (COVID-19), ook in de stad Groningen zijn de nodige maatregelen genomen. Publieke locaties zoals café’s, restaurants, coffeeshops, musea, concertzalen, theaters en sportclubs zijn gesloten. Tot in ieder geval 20 mei 2020 blijven veel locaties in Groningen gesloten, het advies is om thuis te blijven.

Grote toeristische trekpleisters zoals het Groninger Museum en Forum Groningen blijven tot 1 juni 2020 voorlopig gesloten. Ook zijn alle evenementen geannuleerd tot 1 juni, een aantal evenementen worden verplaatst naar een andere datum. Bekijk dus goed of het evenement dat op jouw agenda staat verplaatst wordt. Op onze site zullen wij deze data zoveel mogelijk updaten volgens de bekende informatie, maar kijk altijd op de website van de organisatie(‘s) voor actuele informatie.

Het coronavirus heeft naast een grote impact op evenementen en locaties ook een grote invloed op studerend en werkend Groningen. Zowel de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool sluiten hun deuren voor al het fysieke onderwijs en tentamens. Ook studieplekken zoals de Universiteitsbibliotheek zijn gesloten. De gebouwen van de Hanzehogeschool blijven wel open voor andere activiteiten.

Voor actuele informatie over het virus wijzen we je graag door naar de officiële site van de Rijksoverheid.

Laat een reactie achter ()

Lees ook